Pátek 30. srpna 2024
Svátek slaví Vladěna, zítra Pavlína
Polojasno, bouřka 30°C

Stovky tisíc týdně za kosmetiku a značkové oblečení. Jakou daň za život v luxusu platí dubajské manželky milionářů?

18. července 2024 | 05:15

Soudi Al Nadak není jediná mladá manželka dubajského milionáře, která si může dopřát život v naprostém luxusu. Tato sedmadvacetiletá kráska se nechala slyšet, že za kosmetiku a značkové oblečení utratí týdně celé stovky tisíc, navíc má spoustu dalších finančních nároků, kterými se netají. Samozřejmě nepracuje a nechává se plně vydržovat svým manželem Jamalem. Britka, která sbalila milionáře, se na TikToku pochlubila svým nákladným životním stylem a vyvolala tak vlnu nevole a možná i závisti.

Jednou z dalších mladých a sledovaných manželek dubajských milionářů, které nezřízeně utrácejí, je pak například Linda Andrade. Jsou ale tyto ženy opravdu šťastné?

Láska jako obchod

Soudi se s budoucím manželem seznámila na univerzitě v Dubaji, kde oba studovali. O tři roky později se vzali. A jak se zdá, mladá manželka si nežije vůbec špatně. Na sociálních sítích se pochlubila svými četnými finančními výhodami a dohodou, kterou před svatbou uzavřela se svým mužem ohledně budoucího těhotenství a manželství. Celé to totiž dost vypadá jen jako předem dohodnutý obchod. Pokaždé, co otěhotní, očekává štědrý peněžní příspěvek a plný přístup ke kreditní kartě manžela. Na jedno dítě pak požaduje 300 000 dolarů, v přepočtu 237 627 liber, na dvě děti dvojnásobek této částky. „To bude samozřejmě zahrnovat všechna moje terapeutická sezení, fyzioterapii, osobní trénink, akupunkturu, a samozřejmě také masáže pro miminko,“ uvedla.

VIDEO: Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství?

Video se připravuje ...
Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Bere to jako spravedlivé odškodnění za všechno to, co její tělo bude muset během těhotenství a porodu vydržet, navíc dodává, že tohle by si zasloužila každá žena. Nezapomněla ale zdůraznit, že dostat se znovu do formy po porodu bude potřebovat především pro svého manžela, nezaznělo tam, že sama pro sebe. A je jasné, že bez svatby a pořádného prstenu s velkým drahým kamenem by si těhotenství jen těžko dovedla představit. Prioritou ale je pro ni také nové luxusní auto a další drahé věci pro své vlastní pohodlí během života s dítětem, což považuje za naprostou samozřejmost.

Odškodné za porod

S ohledem na možný přírůstek do rodiny Soudi uvažuje také o zvýšení zaměstnanců v domě, jehož správu má plně na starosti. Už v současné době ale Soudi se svým manželem Jamalem mají spoustu kuchařů a pokojských. Kromě toho Soudi požaduje pro budoucí dítě dětského specialistu a noční sestru, kteří by měli být v domě neustále po ruce. Bere to tak, že sama nezvládne všechno a bude se potřebovat dobře vyspat, aby byla stále krásná, svěží a výkonná matka i manželka. Počítá též s tisícovkou hostů, kteří se zvědavě přijedou podívat na miminko, takže to bude vyžadovat další a další finanční nároky.

V neposlední řadě Soudi jako matka bude chtít stále vypadat dobře, takže vzhledem k tomu, že už teď utrácí za kosmetiku a péči o své tělo stovky tisíc týdně, v době těhotenství a po porodu se může částka znásobit. Uvedla také, že po porodu bude vyžadovat mít svůj tým na líčení a vlasy, nemůže si přece před případnými hosty a gratulanty dovolit vypadat hrozně.

„Nejsem tu jen proto, abych trpěla. Až budu úplně po porodu, bude Jamal samozřejmě platit za mou kompletní proměnu. Moje tělo bude zničeno a odpovídající finanční suma je to nejmenší, co Jamal pro mě může udělat,” vysvětluje Soudi a dodává, že tohle manžel samozřejmě všechno věděl předtím, než se vzali a se vším souhlasil.

Nosí jen značky, které se líbí manželovi

O tom, jak si mladá žena žije, se nebojí otevřeně vyjadřovat k nevoli, pobouření či kritice mnoha sledujících. Jen na běžnou útratu dostává v přepočtu 445 000 korun týdně, pod tuto částku spadá i kadeřník a manikúra, 118 000 korun pak utratí za kosmetiku. Pokud má zrovna někdo z manželů narozeniny, částka se násobí. 891 000 korun má Soudi k dispozici na nákupy luxusního oblečení od předních návrhářů. Nezapomněla ale dodat, že pouze věci od značek Chanel, Dior a Hermés, protože jiné se jejímu manželovi nelíbí. Další peníze jsou na jídlo či když se chystá jít někam ven, je to 23 000 korun jen tak do ruky na večer. Je ale opravdu tento život svobodný a naplňující? Jakou daň za tohle všechno Soudi platí?

Absolutní oddanost a sledování pomocí GPS

Sama otevřeně přiznala, že ji spousta lidí kritizuje nebo uráží. „Lidé vždy předpokládají, že jsem zlatokopka a Jamal mě jen využívá pro mé tělo,” nechala se slyšet. Další narážky směřují na muslimskou polygamii a pravidla omezující život ženy. Polygamie je ve Spojených arabských emirátech legální, ale každý muž může mít „pouze” čtyři manželky. Málokdo si však na tohle troufne, protože podmínkou je, aby byly všechny čtyři stejně zaopatřené. Vzhledem k tomu, jaké má Soudi finanční požadavky na manžela, bylo by s podivem, kdyby si chtěl pořizovat další penězchtivé manželky.

Další trable, kterým může Britka čelit, je náboženství a tradice, tolik odlišné od kultury Velké Británie, z níž pochází. Soudi je kritizována za to, že se dostatečně „nezakrývá”, zdejší kultura ji ale uchvacuje a tvrdí, že „indická a pákistánská kultura je krásná“. V neposlední řadě jde o jejich „seznam pravidel vztahu”, který byl v minulosti zveřejněn. Spadá do něj zákaz přátelství s jakýmikoli osobami opačného pohlaví, dodržování pravidel, kontrola a sledování o svém pohybu pomocí GPS nebo společná hesla ke všem účtům. I kdyby něco nebylo v pořádku, Soudi je absolutně závislá na svém manželovi a plně pod jeho kontrolou, nemohla by ani na sociálních sítích z respektu k jeho rodině ventilovat nějaké stížnosti. A zřejmě by se jen obtížně dokázala takového života v luxusu vzdát, možná za jakoukoli cenu, a utéct zpět ke své rodině do Velké Británie.

Peníze nejsou všechno

O útěk se před pár lety pokusila nespokojená manželka dubajského šejka Mohammeda bin Rashida Al Maktouma. Princezna Hajá tak utekla s 30 miliony liber, žádala o azyl v Německu a ukrývala se u českých hranic. Podle nepotvrzených informací se jí podařilo vzít s sebou své děti, sedmiletého syna Zajída a jedenáctiletou dceru Džalílu. Majetek dubajského vládce, který kvůli útěku ženy zuřil a považoval jej za zradu, je odhadován v přepočtu na 261 miliard korun. Ale jak víme, peníze nejsou vše. Utéct se šejkovi v minulosti pokusila také jedna z jeho dcer Laffita, obě ženy k tomu zřejmě měly svůj důvod, a to zneužívání a porušování lidských práv.

Autor: Taťána Kročková