Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Učitelka si získala srdce své o 25 let mladší studentky: Teď plánují svatbu!

21. dubna 2023 | 06:00

Když bylo Monice pouhých třináct let, byla velkou oblíbenkyní své o pětadvacet let starší učitelky Michelle. Ani věkový rozdíl nezabránil tomu, aby mezi učitelkou a její žákyní po letech vznikl románek, který nyní přerostl až v zásnuby. Zatímco jedni se na jejich příběh dívají s opovržením i ostrou kritikou, druzí ho berou jako důkaz skutečné lásky, která má různé podoby a překoná všechny překážky…

Učitelčina oblíbenkyně

Ve třídě Moniky Ketchum učila v roce 2004 její oblíbená učitelka Michelle Foster přírodovědu. Už tehdy přitom Monica, jak sama přiznává, ke své učitelce vzhlížela a obě k sobě měly velice pozitivní vztah. „Michelle byla moje učitelka v sedmé třídě a byla moje oblíbená – byla jsem učitelčin mazánek,“ popsala Monica s tím, že v oné době se ale mezi nimi jednalo pouze o platonické porozumění. Nikoho z jejich okolí by v danou chvíli ani nenapadlo, jak se bude jejich příběh časem vyvíjet, a to ani při tehdejší nápadné náklonnosti.

Jaké problémy vám mohou kazit manželství? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Dodnes se divím, že mě manžel neopustil, není to se mnou jednoduché, ani když jsem střízlivá • VIDEO: Videohub

Vše začalo zprávou

Z Moniky se v roce 2020 stala řidička vysokozdvižného vozíku a také influencerka. Jednoho dne ji napadlo, že by mohla napsat své oblíbené učitelce na Facebooku, aby zjistila, jak se jí daří. Michelle prý byla vzkazem od své studentky velice překvapená. Rok poté šly na společný oběd a vzniklo mezi nimi silné pouto. „Seděly jsme a obědvaly jsme 5 hodin. Bylo skvělé všechen ten čas dohnat,“ prozradila Monica. Obě tou dobou prožívaly komplikované životní období a měly jiné partnery. Jedna u druhé našly potřebnou podporu. Vzájemný pocit sounáležitosti a bezpečí však časem přerostl ve vášnivé pouto.

Musely překonat řadu překážek

V době, kdy se do sebe ženy zamilovaly, byly obě dvě zadané a musely se v květnu roku 2022 rozejít se svými předchozími partnerkami. Zatímco Monica veřejně odkryla svou homosexuální orientaci teprve nedávno, Michelle měla v daném čase manželku, a tak ji čekalo rozvodové řízení. Ženy mají zároveň z předchozích vztahů každá vlastní potomky. Poté, co se Michelle úspěšně rozvedla, rozhodla se s Monikou ještě v tom stejném roce zasnoubit.

Dostává se jim silné kritiky i podpory

Romantické detaily ze svého soukromí sdílí Monica a Michelle na sociálních sítích. Na TikToku mají založený společný účet známý jako maryandronda. Jejich společné příspěvky mají už více než 88 a půl tisíce sledujících. Přesto se najdou tací, kteří v jejich lásce nevidí velkou budoucnost a ženy vehementně kritizují. Za největší úskalí vztahu Moniky a její o dvacet pět let starší partnerky považuje většina uživatelů sociálních sítí právě jejich věkový rozdíl. Údajně si ji někteří dokonce občas pletou s její babičkou. Sama Monica v tom má ovšem jasno: „Vždy mě přitahovali starší lidé, takže ten věkový rozdíl pro mě nebyl problém,“ svěřila se.

Obavy hodily za hlavu

Oproti tomu Michelle přiznává, že se věkové propasti nejprve trochu obávala. Když se však rozhodla, že věk přestane řešit, začala být konečně naplno šťastná a spokojená. „Bylo jasné, že se musím rozhodnout sama. A když jsem to udělala, spadla ze mě veškerá tíha světa,“ popisovala zlomový okamžik ve vztahu Michelle. Od té doby obě tiktokerky sdílí detaily ze svého soukromého života a ukazují světu, jak moc se milují. Z věkového rozdílu i nepřejících komentářů sledujících si dokážou dělat legraci ve videích, která zveřejňují.

Mají mnoho společného

Navzdory rozdílnému věku mají Monica a její bývalá učitelka hodně společného. Společně sdílí koníčky, jako jsou kempování, turistika či hudba. Navíc jsou rozhodnuté bořit společenské předsudky tak, aby pomohly i dalším lidem v podobné situaci. Svůj příběh zaznamenávají a sdílejí on-line. A aby daly najevo, že svůj závazek berou opravdu vážně, zanedlouho svou lásku zpečetí manželstvím. Romantická svatba by se měla konat letos v červnu.

Autor: Tereza Brožová