Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Klára Janečková: Viděla jsem svůj vlastní hrob, který pro mě únosci vykopali

Klára Janečková
26. června 2021 | 06:00

Populární spisovatelka letos vydala už dvanáctou knihu. Nese název Francouzský manžel. Je opět hodně ze života – stejně jako jeden z jejích prvních románů Unesená, ve kterém se vypsala z traumatického zážitku.

Dnes je úspěšnou spisovatelkou, psycholožkou a matkou čtrnáctileté dcery. Stačilo ale málo a tohle všechno by nebylo. V osmnácti letech totiž byla unesena. Stalo se to v pátek třináctého, kdy se Klára vydala ze školy v Kroměříži směrem na vlak. Místo toho ale nastoupila do auta s kamarádem, který jí dlužil peníze. Slíbil jí, že dojedou spolu k bankomatu, kde si peníze vybere, a hodí ji pak na nádraží. Jenže tam už nikdy nedojeli. Místo toho byla omámena drogami a třemi únosci (dva Češi a jeden Ukrajinec) uvězněna na ubytovně v Holešově. Tam se dozvěděla, že je unesena a budou požadovat od jejího otce výkupné. Neměli ale v úmyslu ji už nikdy propustit na svobodu.

Musela jsem jednat

Klára věděla, že když něco neudělá, zemře. A tak na svého únosce z Ukrajiny, který ji v té době jako jediný hlídal, vymyslela lest. Řekla mu, že očekává své ženské dny a potřebuje prášky na bolest. Jakmile se vydal do města léky koupit, chopila se Klára příležitosti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová