Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zvířecí hrdina: Papoušek Willie zachránil život dvouleté holčičce

Fotografie
2. února 2018 | 06:00

Ať už doma máte jakéhokoliv domácího mazlíčka, je potřeba si ho dostatečně vážit a pečovat o něj s láskou. Nikdy totiž nevíte, kdy vám může být nápomocný, nebo kdy vám může dokonce zachránit život! Přesně to totiž udělal malý zelený papoušek Willie, kterému je teď jedna žena neskonale vděčná. 

Meghan Howard a její velmi dobrá kamarádka Samantha Kuusk žijí v americkém Denveru, kde obě navštěvují školu. Samantha má navíc ještě roztomilou dceru Hannah. Někdy je těžké skloubit hlídání malé dcery se studiem, a proto malou Hannah občas hlídá Meghan. Dny, které malá dívenka tráví se svou tetou, ale nejsou žádná nuda! Meghan má doma totiž malého ukecaného papouška Willieho. 

Tento společník je naprostý génius. Umí dobře mluvit a jeho vtipné poznámky baví každého. Dokonce je také perfektní herec. Zvládá dokonale napodobit kočky, psy, kuřata i líbající se pár či jiné romantické scénky. Přestože bývají tyto dny pro všechny veselé, jeden z nich mohl skončit špatně. 

Pokud i vy máte doma takového hrdinu, přihlaste ho do naší nové soutěže Mazlíček Česka! Navštivte naše stránky a soutěžte o krmivo na celý rok zdarma! Svého mazlíčka přihlašujte ZDE >>>

Jako obvykle odešla Samantha do školy a její malá dcera zůstala s Meghan. Zatímco se Hannah dívala na televizi, připravovala její teta snídani. Byla si stoprocentně jistá, že se malá od pohádek neodtrhne, a proto si rychle odskočila do koupelny. "Byla jsem pryč asi třicet sekund. Najednou jsem uslyšela bláznícího Willieho, jak křičí: Máma, dítě!" vzpomíná Meghan. Vyběhla proto z koupelny, aby se podívala, co se děje, a uviděla malou Hannah, jak se dusí toastem. Lapala po dechu a její rty a tvář přecházely do fialové barvy. 

Hannah nejspíš vylezla na židli, vzala si svou snídani a začala ji hltat a následně se dusit. Meghan vytáhla kus toastu z jejího krku, a malou holčičku tak zachránila. Meghan plakala a byla strachy bez sebe, ale malá holčička se široce usmívala a zdálo se, že je v pořádku. Když později celý příběh vyprávěla své kamarádce, byla Samantha vystrašená, ale za záchranu jí děkovala. Hlavním hrdinou byl ale malý Willie. "Willie je a vždy bude pro Sam obrovským hrdinou," dodala na závěr Meghan. 

Autor: Adéla Ondroušková