Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bláznivý pár vzal svou kočku na cestu kolem Ameriky. Pluli i na kajaku

29. června 2017 | 06:00

Pár si při zásnubách slíbil, že procestuje všechny národní parky v Americe. Na cestách jsou už desátý měsíc a jejich cesty jim zpestřuje jejich kocour Vladimír, který prý cestování přímo miluje. Nyní s nimi cestuje i novorozený syn Theodor.

Když Cees Cornelis žádal svou dlouholetou partnerku Madison Elizabeth o ruku, našel si pro to příhodné místo. Poklekl v Yosemitském národním parku v Kalifornii. Pár si tehdy slíbil, že se jeden pro druhého stanou “parťáky pro dobrodružství”. A protože mají kocoura, i ten se stal věrným parťákem.

Snoubenci si vytyčili vysoké cíle. Společně navštíví všech devětapadesát národních parků v Americe. Deset měsíců jim trvalo projet parky, ke kterým se snadno dostali autem. Nyní mají v plánu navštívit i ty ostatní, jako například Havaj, kam musí doletět letadlem.

 

Cestování jim zpříjemňuje věrný parťák Vladimír. Kocour, který se ničeho nebojí. “Miluje jízdu na kole, kajaku i šplhání po skalách. Ale jako všechny kočky umí být i pořádný prevít, když není všechno po jeho. Ničí věci a drápe všechno, na co přijde. Teď si našel novou obsesi, a tou je dětský dudlík. Máme za to, že jeho poslední krok je spíše protest vůči jeho roztomilé konkurenci,” píše pár na svých webových stránkách.

Teď se jim totiž narodil syn Theodor a jejich cesty vedle kocoura zpestřují nyní i dětské plínky. Oba dva jsou ale roztomilí dobrodruzi. A přestože je čeká ještě dlouhá cesta, mají za sebou spousty vzpomínek, všechny naštěstí řádně zdokumentované a vyfotografované. Podívejte se sami.

Autor: Rebeka Stoklasová