Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Osmiletá Brooklyn s rakovinou napodobuje Caru Delevingne potom, co jí vypadaly vlasy

13. června 2017 | 14:21

Pokud nemáte vlasy, noste třpytky a diamanty! To je poselství od malé Brooklyn, která se nechala inspirovat herečkou a modelkou Carou Delevingne. Brooklyn bojuje totiž s rakovinou a kvůli chemoterapii jí vypadaly vlasy. Modelka se svých vlasů vzdala kvůli roli ve filmu. 

Když se začátkem května Cara (24) rozhodla vzdát se svých vlasů kvůli roli ve filmu Life in a Year (2018), otřáslo to sociálními sítěmi. Cara se s upřímností sobě vlastní opřela do toho, jak společnost vnímá krásu. Podle ní by neměla být ničím limitována. "Je unavující pořád slýchat, jak by krása měla vypadat. Mám už dost společnosti, která pro nás předepisuje to, co je považováno za krásné. Sundejte oblečení, odličte si make-up, ostříhejte vlasy. Sundejte ze sebe všechny materiální věci. Kdo vlastně jsme? Jak definujeme krásu? Co vidíme jako krásné?" napsala k jednomu z postů na svém Instagramu

Svou novou image hrdě předvedla 1. května na charitativní akci Met Gala, kde měla hlavu natřenou stříbrnou barvou, kterou doplňovaly kamínky. A právě tento look se rozhodla Brooklyn (8) napodobit potom, co jí vypadaly vlasy.

Právě totiž prodělává léčbu Wilmsova tumoru. Je to forma rakoviny postihující ledviny a vyskytuje se hlavně u dětí. Kvůli chemoterapii jí sice vypadaly vlasy, ale Brooklyn se nemoci nepoddává a nikdy neztrácí úsměv na tváři. Její příběh můžete sledovat na Instagramu @brooklynisourhero.

Brooklyn (8)
Autor: Instagram.com

Tohle je přesný příklad, kdy sociální sítě mají smysl. Cařin odvážný krok oholit si hlavu a nedbat svazujících standardů krásy pomáhá malé Brooklyn překonat náročnou léčbu a netrápit se tolik tím, že právě teď nemá vlasy. Inspirujícím příběhem statečné Brooklyn bychom se mohli inspirovat všichni: "Pokud nemáte vlasy, noste třpytky a diamanty!" 

Autor: luh