Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V 70 vypadá na 30: Internet jí ale vyčítá, že je lhářka

9. června 2017 | 06:00

Sedmdesátiletá babička vysadila skoro před třiceti lety ze svého jídelníčku veškerý cukr. Zdravý jídelníček jí očividně svědčí! Žena vypadá skoro na polovinu svého skutečného věku. Přesvědčte se sami!

Carolyn Hartz vypadá na sedmdesátiletou babičku skutečně dobře. “Na začátku bylo skutečně těžké vzdát se cukru, protože jsem všechno sladké milovala a dalo by se říct, že jsem byla na cukru závislá,” popisuje Carolyn změnu svého stravování.

Carolyn tvrdí, že když se moc trápíte kvůli absenci cukru, není to zdravé. Měli byste se podle ní vzdát lásky k cukru a zamilovat se do jiného, zdravějšího jídla. “Věřím, že je skutečně důležité být si vědom toho, co jíte a jaké množství jídla sníte. Pokud si to uvědomujete, máte kousíček práce zase za sebou.”

Carolyn do svých pokrmů místo cukru dává sladidlo xylitol, které je zdravější náhražkou cukru. “Víme, že tělu, které stárne, se zpomaluje metabolismus, a proto bychom se k němu měli chovat jinak než dříve. Je jen nutné něco si odepřít a pracovat o trošku tvrději než za mlada,” říká Carolyn.

Dnes má Carolyn kuchařku, ve které radí, jak vařit "sladkosti bez cukru". Carolyn má ještě další triky, jak zůstat mladá. “Dobrý spánek je velice důležitý. Nejdůležitější je ale zůstat pozitivní. Vždycky si uvědomte, že sklenice je z půlky plná, a ne z půlky prázdná,” optimisticky radí Carolyn.

Když ale internetový svět viděl, že Carolyn tvrdí, že za to, jak vypadá, může jen absence cukru v jejím jídelníčku, nenechal na ní nit suchou. Čtenáři poměrně věcně upozornili na to, že Carolyn má za sebou zjevně několik hodin strávených pod skalpelem zkušeného plastického chirurga.

Vyčítají jí, že je součástí nezdravého tlaku na ženy, které tak potom prý mají hodnotu jen v případě, že jsou mladé, štíhlé a krásné. Většina diskutujících ji pak v komentářích označila za lhářku, když tvrdí, že takto vypadá jen díky tomu, že nejí cukr. Co si o tom myslíte vy?

 

Video se připravuje ...
Carolyn Hartz • VIDEO: Youtube.com/Sweetlife Australia

Autor: Rebeka Stoklasová