Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sourozenecká láska: Měl jít na ples s dívkou, vzal smrtelně nemocnou sestřičku

Patnáctiletý AJ Spader vzal svou šestiletou smrtelně nemocnou sestřičku na ples
5. března 2016 | 06:00

Mohl si domluvit rande a vzít na školní ples nějakou dívku. Mladý chlapec z americké Jižní Dakoty se ale rozhodl udělat něco, co bylo pro jeho srdce důležitější: na ples pozval svou mladší sestřičku. Holčičku, která něco podobného ve svém životě nikdy nezažije. Je totiž nevyléčitelně nemocná a lékaři jí předpovídají smrt v deseti letech.

Patnáctiletý student jedné americké střední školy AJ Spader se chystal na tradiční ples, který se koná na svatého Valentýna. Mohl si domluvit rande, jak se to většinou dělá. On měl ale jiný plán: na ples pozval svou šestiletou sestřičku Rebeku. Rebeka ve svém životě nikdy nic podobného nezažije. Je totiž smrtelně nemocná a lékaři jí nedávají mnoho času. "Asi nebude mít nikdy možnost studovat a pravděpodobně se nikdy nedostane na ples," řekl AJ. "Chtěl jsem, aby i ona měla ve svém životě tuhle krásnou vzpomínku."

Léčba selhala

...s
Autor: Facebook Tony G. Spader

Rebeka trpí onemocněním kostní dřeně. Poté, co absolvovala chemoterapii a další léčbu, která ale vůbec nezabrala, rodina se rozhodla pro poslední možnost: léčbu skončit a udělat holčičce co nejkrásnější poslední dny. A jejich syn AJ udělal to nejkrásnější gesto.

Rebeka si oblékla slavnostní šaty a čelenku a společně s bratrem a přáteli poseděla u slavnostního stolu. Oba sourozenci si tyhle chvilky opravdu užívali. "Ona se úžasně směje. Je to krásné být s ní a mít s ní tyhle společné vzpomínky. Jsem rád, že s ní mohu být, dokud jí je ještě docela dobře," říká AJ.

Rebeka trpí zároveň onemocněním svalů, její tělo je tedy slabé a není zvyklé se příliš namáhat. Po večeři se necítila dost silná na to, aby mohla tančit, a tak šli s rodinou domů. I tak má ale s bratrem a s rodiči neuvěřitelně silný a krásný zážitek.

Autor: is