Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řekli jí, že je na modelku moc tlustá. Tak přibrala dalších třicet kilogramů

15. října 2015 | 06:00

Co všechno jste ochotni udělat pro svůj sen? Odstěhujete se do jiného města nebo snad země? Ostříháte se nakrátko? Tiffany Newsonová vždy toužila stát se modelkou. Když jí ale řekli, že se svou velikostí 38 je moc tlustá, rozhodla se vzít to za opačný konec. Přibrala třicet kilogramů a stala se plus size modelkou. 

Být krásná, být obdivována a vystavována. Zřejmě to jsou hnací motory všech žen, které se rozhodnou dát své tělo na odiv a stát se modelkou. Tiffany Newsonová si přála, stejně jako tisíce dalších holek, stát se modelkou. Zářit ve světlech reflektorů na přehlídkových molech a blyštivým úsměvem oslňovat kdekoho. 

Příliš ramenatá slečna

Měla pro to všechny předpoklady. Tiffany byla ve svých šestnácti letech vysoká, s krásnýma dlouhýma nohama, lesklými vlasy a naprosto odzbrojujícím úsměvem. Za svou velkou devízu považovala i to, že má ženské křivky, tedy boky, prsa a zadeček. Při svých téměř 190 cm vážila 63 kilogramů. Jenže v modelingové agentuře jí řekli, že má příliš široká ramena. A že jestli se chce stát modelkou, měla by tak dvě velikosti zhubnout.

Tiffany se za svojí postavu rozhodně nestydí!
Autor: instagram
Nejedna holka v jejím věku by propadla depresím, rozplakala by se a naordinovala by si přísnou dietu. Ani u této šestnáctileté holky tomu nebylo jinak. "Řekli mi, že mám krásný obličej a vlasy, ale že musím ještě zhubnout. Věděla jsem, že pak budu jen kost a kůže, ale prostě ten sen byl moc velký. A tak jsem začala být posedlá tím, co jím, a začala jsem počítat kalorie," vypráví modelka.

Jen jím zdravě

Brzy si záhadného hubnutí začala všímat její maminka a znejistila. Její dcera jí přišla hubená už takto až až. Tiffany však na její všetečné otázky argumentovala tím, že chce být jen zdravější, proto si nemůže dát k večeři "ty fish & chips". Hubnutí se snažila podřídit téměř cokoliv. I přesto jí ale na konkurzech říkali stále to samé – krásný obličej a vlasy, ale postava by potřebovala ještě zdokonalit. 

To jí příliš sebevědomí nedodalo. Aby toho však nebylo málo, morálku jí začal podkopávat i její partner. Čím dál tím více jí hlídal vše, co se jí objevilo na talíři. "Neustále mě soudil, a dokonce mi jednou vynadal, jestli jsem se nezbláznila, jestli toho náhodou nemám moc k jídlu," vypráví o své trnité cestě. 

Čeho je moc, toho je příliš. Takovýto psychický teror žena dlouho nevydržela a s přítelem se rozešla. "Bylo to strašné období. Myslela jsem si, že pro nikoho nebudu nikdy dost dobrá. Ani pro muže, ani pro modelingové agentury," říká. Pomalu začala nenávidět sama sebe. Místo toho, aby pořádně jedla, což tak milovala, snažila se cizím lidem vnutit to, že ona je pro ně to pravé ořechové. 

Tiffany Newson se našla až ve větších velikostech.
Autor: instagram

Na plus size moc hubená

Jednoho dne se doslechla o plus size modelkách, ale to bylo pro ni také naprosté tabu. Tentokrát byla moc hubená. Vykašlala se tedy na všechna počítání kalorií a začala opět normálně jíst. Když se dostala do velikosti 14, potkala svého nynějšího přítele. Když jí řekl, že její křivky miluje, i ona na sebe začala pohlížet trochu jinak. "Je fakt pěkné vidět sama sebe, jak šaty obepínají mé boky, zadek a prsa," usmívá se Tiffany. 

Při bezmezném obdivování sebe sama ji napadlo, že se XXL modelkou vlastně ještě stát může. Stačí, aby ještě trochu přibrala. A tak na tom začala pracovat, až svou kyprou postavou vyplnila šaty velikosti 18. Když se přihlásila na jeden konkurz, ozvaly se v ní ale staré rány. "Vzpomněla jsem si na to ponížení, kterým jsem musela projít ve chvíli, kdy jsem se snažila stát normální modelkou. Ale můj partner mě podržel a dodal mi sebevědomí," říká. 

Happy end?

A tak se Tiffany sen začal zhmotňovat. Hned první konkurz, na který se přihlásila, vyhrála. Porotci jí pochválili postavu, dodali jí potřebné sebevědomí a od té doby jí stále drnčí telefony s pracovními nabídkami. "Když mi řekli, že vypadám na place jako Kelly Brooks, málem jsem omdlela radostí," směje se. 

Žena, která se živí tím, že může jíst, cokoliv se jí zamane? Ale kdepak, to by byl až příliš velký happy end. Tiffany stále pracuje jako osobní asistentka a svou postavu rozhodně nezískala sezením na zadku a konzumací dortíků. Pravidelně chodí do posilovny a sportuje, aby její křivky byly sice oblé, ale pevné.

Autor: Marie Šilhová, Marie Šilhová