Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Plus size modelka: Myslela jsem si, že jsem ošklivá a tlustá!

13. srpna 2015 | 06:00

Jedna z nejúspěšnějších plus size modelek současnosti Ashley Graham (27) si o sobě dlouhé roky myslela, že je ošklivá a tlustá a nikdy o ni nikdo nebude mít zájem. Když se začala živit jako profesionální modelka, přestěhovala se z Nebrasky do New Yorku a naučila se mít ráda sama sebe. Jak se jí to podařilo?

"Stoupněte si každý den před zrcadlo ve spodním prádle nebo klidně nahá a najděte na sobě něco, co se vám líbí," radí modelka Ashley Graham, která ještě nedávno své plnoštíhlé tělo nenáviděla. Podle ní je důležité, aby si každá žena denně říkala, že je krásná a její postava je bezchybná. Za několik měsíců se jí podařilo začít mít ráda sama sebe a pracovní nabídky se začaly jen hrnout.

Pomáhá ostatním

Ashley chce pomoct i ostatním dívkám, které se nemohou smířit se svým tělem, a tak společně s dalšími dvěma plus size modelkami uspořádala velkou akci na letním táboře v Pensylvánii, kde vyučovaly, jak začít mít ráda sama sebe. V rámci akce se pořadatelky téměř pořád předváděly v plavkách, aby účastnicím ukázaly, že se za své křivky rozhodně nestydí.

Na speciální tábor Pocono Trails jezdí dospívající, kteří mají nějakým způsobem problém s váhou a s tím spojené psychické problémy. 

Ashley na fotce, kterou si umístila na svůj Instagram.
Autor: profimedia.cz

Plní si sny

Jako první plus size modelka vůbec se objevila na titulní straně magazínu Sport Illustrated, což je pro celý svět XL modelingu opravdu velká věc. Ashley si tak splnila několik svých snů. Začala mít ráda sebe i své tělo, stala se špičkou ve svém oboru a dokázala něco, co se žádné jiné plus size modelce nepovedlo. Dalším jejím tajným snem je dosáhnout v modelingu stejných výsledků jako Cindy Crawford, Naomi Campbell nebo Heidi Klum. "Tyhle ženy jsem sledovala od začátku jejich kariéry a upřímně je obdivuji," přiznává Ashley a se smíchem dodává: "Chtěla bych se stát takovou jejich objemnější verzí."