Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nouze ji donutila hrabat se v odpadcích. Neuvěřitelný nález mladé mamince změnil život

22. června 2015 | 06:00

S mladou ženou z Brazílie se osud nemazlil. Během jediného dne přišla téměř o vše. S malým synem zůstala úplně sama, bez pomoci i financí. Manžela zavřeli do vězení, a tak aby s dítětem přežila, musela se začít živit probíráním věcí vyhozených na skládku. Netušila, že právě tohle jí dopomůže k šťastnému životu.

"Je to jako splněný sen. Konečně můžu synovi dopřát život, jaký si zaslouží. I když je vám v životě nejhůř, je důležité zachovat si poctivost a srdce," říká Ana dos Santos Cruz z Brazílie.

Třiadvacetiletá žena ze dne na den přišla o živitele i střechu nad hlavou poté, co jejího muže Mauricia zavřeli na patnáct let do vězení kvůli pašování drog. Aby uživila sebe a dokázala se postarat i o jejich tříletého synka, musela se začít pořádně otáčet.

Sehnat práci nebylo vůbec snadné. Zoufalá Ana nakonec musela začít chodit na místní smetiště, kde se probírala odpadem. Věci, které se jí zdály alespoň trochu cenné, sebrala a následně prodala. Nedůstojnou a podřadnou práci vykonávala až 12 hodin denně. 

Jednoho dne se však stalo něco, co její život změnilo od základů. Na špinavé skládce nedaleko Sao Paula našla zalepenou obálku. Otevřela ji a zažila šok. Byla v ní velká suma v hotovosti a dopis, který uváděl, že jde o charitativní dar nemocnici na léčbu rakoviny.

Mladá žena nezaváhala ani okamžik. Obálku, ve které bylo v přepočtu víc než čtvrt milionu korun, zanesla do nemocnice, do které byla původně určena. "Nemocní lidé potřebují ty peníze mnohem víc než já," prohlásila později.

Ředitel nemocnice byl jejím šlechetným skutkem ohromen. Překvapilo ho, že chudá žena, která sama nemá ani na jídlo, peníze odevzdala. Okamžitě zavolal místní televizi, aby o jejím neuvěřitelném činu informovala veřejnost.

Ze skromné a chudé maminky se tak rázem stala hvězda. O práci teď nemá nouzi. Nabídky se jí jen hrnou. Lidé ji na ulici poznávají, žádají ji o autogram, chtějí se s ní přátelit na sociální síti. A to není vše. Díky své kráse dostala Ana nabídku nafotit reklamní kampaň.