Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vaše dítě zemřelo, nalhali jí v porodnici. Po 41 letech však syna objevila živého

Nelly Reyes se svým synem Travisem Tolliverem, kterého už dávno oplakala.
6. června 2015 | 06:00

Připravili ji o to nejcennější, co žena v životě má. O vlastní dítě. Tvrdili, že mu selhalo srdíčko. Lhali! O více než 40 let později se matka se ztraceným synem Travisem potkala. Podívejte se na video, které zachycuje setkání plné emocí.

Porodila ho, když jí bylo devatenáct let. Nikdy ale neměla příležitost sevřít ho v náručí. Políbit ho na tvář. Až teď, po dlouhých jedenačtyřiceti letech. O to vřelejší však toto objetí bylo.

Vůbec nevadilo, že každý mluví jinou řečí. Rozuměli si i beze slov. Pro jedenačtyřicetiletého Travise Trolliera se totiž "rodným" jazykem stala angličtina, zatímco Nelly mluví španělsky, protože je z Chile.

A právě tam Travis přišel na svět. Vlastní matka ho ale ani nespatřila. Personál porodnice jí tvrdil, že chlapeček zemřel při porodu. Nikdy jí neukázali tělo, nikdy nedostala úmrtní list. V té době to ale v této zemi nebylo až tak neobvyklé.

Zatímco Nelly trpěla a trápila se, naprosto zdravé miminko putovalo do Spojených států. Prodali ho adoptivní rodině do Washingtonu. Řekli jim, že ho matka nechtěla.

Travis, který už má sám dvě děti, dvaadvacetiletou dceru a desetiletého syna, věděl, že je adoptovaný. "Rodiče" to před ním nikdy netajili. Není proto divné, že toužil po tom, poznat svou biologickou matku.

"Udělal jsem to nejen kvůli sobě, ale i kvůli svým dětem," vysvětluje muž, který při svém pátrání brzy zjistil, že kradení dětí z porodnice bylo v té době v Chile poměrně běžnou praxí.

"Sedl jsem k počítači, na Facebooku našel skupinu, která se podobným případům věnuje, a začal jsem si po internetu dopisovat s lidmi z Chile. Poslal jsem jim všechny potřebné informace. A oni mi během několika týdnů našli matku," vzpomíná.

Pak už jejich setkání nestálo nic v cestě. To úplně první můžete vidět na videu – proběhlo na mezinárodním letišti Arturo Merino Benítez v Chile, kde Nelly netrpělivě stála s cedulí, na níž měla napsáno: "S láskou čekáme na Travise, tvoje matka Nelly s rodinou." Oba si okamžitě padli do náruče. "Teď ho už budu objímat každý den. Moc ho miluji," zalykala se dojatá žena štěstím. Dojatý a šťastný je také její syn. Záběry a fotografie na videu zároveň ukazují Travise coby dítě a jeho rodinu ve Státech.