Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neuvěřitelné! Žena se čtyřicet let nesmála, aby neměla vrásky

8. února 2015 | 06:00

Ženy dokážou pro krásu obětovat opravdu cokoli. Nechají se kvůli ní řezat a znovu sešívat, píchají do sebe různé látky, jen aby aspoň na chviličku obelstily čas. Posedlost mládím a neschopnost přijmout stáří je velké téma. Tess Christian má zcela revoluční techniku, jak se vrásek zbavit.

Padesátiletá Tess tvrdí, že se v deseti letech rozhodla, že nechce mít vrásky, a protože ty vznikají mimikou, přestala se smát. Představte si, že máte kamarádku, jdete třeba na dámskou jízdu, všechny se smějete na plné kolo, jen jediná z vás sedí s obličejem jako na pokeru a nedá znát žádné emoce. Večírek co večírek, rok za rokem, a to po celých čtyřicet let. 

Nutno přiznat, že na padesát vypadá Tess opravdu dobře, ale stálo to všechno za to? Copak je to za život bez smíchu? Ani narození vlastní dcery ji nedonutilo usmát se. „Nemám žádné vrásky, protože jsem se naučila vytrénovat své obličejové svalstvo. Vím, že je to díky tomu, že jsem se neusmála od doby, kdy mi bylo -náct. Všichni si myslí, že jsem byla na botoxu, ale není to pravda,“ tvrdí Tess a dodává: „Moje strategie je mnohem zdravější než botox. Jsem marnivá a chci vypadat mladě, to přiznávám.“ 

Tess Christian
Autor: dailymail.co.uk

Přátelé jí přezdívají Mona Lisa a už se nesnaží přimět ji, aby se smála. V roce 1990 potkala svého prvního manžela, který byl fotograf. „Nigelovi nikdy nevadilo, že se nesměju. To, že jsem se naučila ovládat se a nekřením se při každém vtípku, neznamená, že si neužívám život a že nejsem zábavná společnice,“ tvrdí Tess.
Hned po svatbě se jim narodila dcera Stevie. „Byla jsem nadšená a hrozně šťastná, ale ani tehdy jsem neměla pocit, že bych se měla smát. Byla jsem již tak zvyklá nesmát se, že to bylo úplně přirozené,“ vysvětluje Angličanka. 

Manželství s Nigelem vydrželo osm let. Když jí bylo čtyřicet, začala si všímat, že všechny její kamarádky mají už v obličeji vrásky, ale její pleť byla stále hladká a v podstatě bez výrazných změn. „Miluji komediální seriály, jako například Absolutely fabulous, mám ráda vtipy, ale naučila jsem se smát vnitřně.“ Její dcera, které je nyní dvacet čtyři, si nikdy nevykládala osobně, že se matka nesměje. Bere ji takovou, jaká je. „Moje dcera je můj opak. Směje se moc ráda a má krásný úsměv,“ přiznává Tess pro Daily Mail. 

Odborníci tvrdí, že smích má zásadní vliv na naši psychiku. Když se smějeme, vylučují se do mozku endorfiny a to působí pozitivně na naši náladu. Váš mozek neví, jestli jen předstíráte smích, ale pohyb svalů v obličeji vydává povel k uvolnění hormonů štěstí.

Tess Christian
Autor: dailymail.co.uk
Studie prokázaly, že můžete zvýšit pocit štěstí tím, že se budete usmívat, i když máte špatnou náladu, rázem vám ji úsměv zlepší. Pokud se člověk nesměje, má to logicky opačný účinek.

Metoda, kterou Tess zvolila, se v podstatě dá srovnat s účinky botoxu. Ten také paralyzuje svaly tak, aby zabránil mimice. Pro normálního smrtelníka je nepochopitelné, že by se někdo mohl vzdát tak osvěžující aktivity, jako je smích, a to jen kvůli vlastní marnivosti. Ovšem to, jak si zvolíme prožít svůj život, je volba každého z nás, ať je sebepodivnější.