Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zabiju se, jestli mě přinutí k sňatku!, říká zoufalá holčička (11) z Jemenu

23. července 2013 | 14:03

Zpověď, ze které mrazí. Šokující video plné zoufalství, smutku a zloby, uveřejnila sama aktérka na internetu. Jedenáctiletá Nada al-Ahdal  z Jemenu v něm vysvětluje, proč utekla od rodiny.

"Nestyď se a vezmi si mě - a já se zabiju!", říká dívenka doslova překypující emocemi na videu, které uveřejnila na internetu. Otřesné video vypovídá o tom, jak jsou mladé dívky, často ještě děti, v Jemenu provdávány za staré muže.

Svatba je často rodiči domluvena už v době, kdy jim je pouhých pár let. Pro dospívající dívky si pak, až nadejde ten pravý čas, přijde jejich nastávající. Některé holčičky se však s takovým osudem nedokáží smířit. Deseti, jedenáctileté dívky páchají sebevraždy, jen aby se svatbě z donucení vyhnuly.

Tahle okatá malá holka by si spíš měla hrát s panenkami, než být ženou o mnoho let staršího muže.
Autor: reprofoto youtube

"Moje teta i sestra se zapálily, když jim bylo třináct let. Nechci skončit jako ony," vypráví pohnuté rodinné osudy na videu Nada, kterou si "vyhlédl" jemenský emigrant žijící v Saudské Arábii. Rodiče se sňatkem souhlasili. Samozřejmě po patřičném finančním vyrovnání.

Odbojná dívenka se však rozhodla vzepřít svému "předepsanému" osudu a utekla ke svému strýci. Zpět domů k rodičům se už nikdy vrátit nechce. I když oni na tom stále trvají. Ví totiž, že by jí nejspíš znovu prodali.

"Ničí naše sny. Všechno, co je v nás. To není je výchova, to je zločin," říká zoufalá Nada, která už se svými rodiči nechce mít vůbec nic společného. "Nemám žádný život, žádné vzdělání," rozčileně naříká ve své zpovědi.

Nada Al.Ahdal teď žije u svého strýce. S rodiči u ž nechce mít vůbec nic společného.
Autor: reprofoto youtube