Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nesmyslný trend celebrit: Chlapecká jména pro holčičky! Proboha proč?

  • Zpěvačka Jessica Simpson se rozhodla pojmenovat dcerku Maxwell.
    2. července 2013 | 06:00

    Lincoln, Maxwell, Casper, Jagger... Na těhle jménech by nebylo nic divného, pokud by ovšem nepatřila holčičkám. Dnešní rodiče, a to nejen ti slavní, totiž v touze být originální a cool, pojmenovávají své děti jmény opačného pohlaví. Kdo už se svým potomkům "pomstil"?

  • Maxwell

    Jessica Simpson se svou dcerkou Maxwell
    Autor: profimedia.cz

     

    Jessica Simpson opovrhla jménem Maxine, tradiční ženskou variantou k Maxovi, a rozhodla se pojmenovat svou dceru Maxwell Drew. Maxwell bylo prostřední jméno otce dítěte a Drew se jmenovala Jessičina matka za svobodna. Zpěvačka ale rozhodně nebyla první: jen o několik měsíců dříve porodila herečka Lindsay Sloane svou vlastní Maxwell.

     

  • Lincoln

    Těhotná Kristen Bell s přítelem Daxem Shepardem.
    Autor: ČTK

     

    Překvapivý je i "prezidentský" výběr herců Kristen Bell a Daxe Sheparda. Ti svou holčičku pojmenovali Lincoln. Je pravda, že s loňskou nominací filmu Stevena Spielberga na Oscara, bylo jméno Lincoln skloňováno ve všech pádech, ale určitě by se dalo najít nějaké "ženštější".

     

  • Easton

     

    Weston a Easton jsou již tradičně chlapecká jména, ale jak se zdá, Easton se pomalu začíná "překlápět" do růžového sloupce poté, co si ho pro dceru vybrala herečka Elizabeth Rohm. Tu známe například z filmu 60 sekund nebo populárního seriálu Zákon a pořádek.

     

  • Casper


    Jason Lee si na neobvyklá jména u svých dětí potrpí.
    Autor: AFP

    Po ostré kritice na pojmenování syna Pilot Inspektor, byste si pravděpodobně pro další dítě-holčičku vybrali nějaké pěkné, jednoduché holčičí jméno jako třeba Charlotte nebo Claire. Ale to by nesměl být Jason Lee, představitel populárního Earla ze seriálu Jmenuju se Earl. Casper Lee tak bude zřejmě jednou z mála dívek, které ponesou tohle jméno.

     

  • Owen

    Zpěvačka Michelle Branch s dcerou Owen Isabelle
    Autor: Facebook.com/Michelle Branch
    Někdy se celebrity pokusí "neutralizovat" svůj extrémní výběr křestního jména tím, že druhé křestní jméno zvolí ryze dívčí, stejně jako v případě dcery Michelle Branch Owen Isabelle. Brendan Fehr udělal totéž s dcerou Olivií James.

  • Jagger

    1795613:gallery:true:true

     

    Hvězda s exotickým jménem Soleil Moon Fry udělala rovnou dvojité rozhodnutí, když pojmenovala dceru Jagger Joseph. Její druhá holčička už má naštěstí mnohem poetičtější jméno Sienna Rose.

     

  • Hudson

    James Barbour je hercem a zpěvákem na Broadwayi.
    Autor: Facebook.com/James Barbour

     

    Našli jsme spoustu dívek pojmenovaných Hunter, Harley a Hartley, ale jen jednu jedinou Hudson. Tohle ryze "klučičí" jméno si pro dceru vybral herec a zpěvák z Broadwaye James Barbour.

     

  • Monroe

    Tuhle fotografii má Mariah Carey nejraději
    Autor: Profimedia.cz

    Nepříliš ženské křestní jméno pro svou dceru vybrala i zpěvačka Mariah Carey a Nick Cannon, kteří ji pojmenovali Monroe podle populární ikony 20. století Marylin Monroe. Carey uvedla, že herečku s platinovými vlasy považuje za svou celoživotní inspiraci. Jméno Marylin se jim zřejmě zdálo příliš všední a zastaralé.

     

  • Fox


    Mark Owen z Take That: Svatba jako řemen!
    Autor: profimedia.cz
    Už jsme slyšeli, že se o ženách někdy mluví jako o "liškách", ale tohle je první holka, co se skutečně jmenuje Fox. Jméno Fox Indie si totiž pro svoji dceru vybral člen hudební skupiny Take That Mark Owen. K dceři Erykah Badu Pumě tak přibylo další "divoké zvíře". A jaké jméno bude následovat?

     

  • Judah


    Zpěvák a hudebník Ziggy Marley s jedním ze synů
    Autor: Facebook.com/Ziggy Marley

    Judah není jen biblickým synem Jacoba, ale i dcerou hudebníka Ziggyho Marleye (narozeného jako David Nesta) - a pouze jedinou z jeho šesti dětí, která nemá jméno určené příslušnému pohlaví.

  • Phaedra


    Já a Astala na prázdninách...
    Autor: Twitter.com
    A nakonec jeden opačný příklad. Modelka Peaches Geldof Honeyblossom, které nejsou neobvyklá jména cizí, její sestry se totiž jmenují Fifi Trixiebelle, Little Pixie a Heavenly Hiraani Tigerlily, se rozhodla dát svým dvěma synům obvykle ženská jména - Astala a Phaedra.

Klíčová slova:  děti, jména celebrit
Diskuse ke článku
.