Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Umírající nevěsta: Vysněná svatba na zámku, neexistujícího ženicha zastoupil model

19. dubna 2013 | 06:00

Rakovina jí zabila otce. Teď mladá maminka na zákeřný tumor umírá sama. Když se to Kayleigh Duff (23) dozvěděla, sepsala si seznam věcí, které chce udělat než zemře. A pohádková svatba byla jednou z nich.

"Byla to opravdu můj splněný sen. Šaty byly prostě nádherné. Ženich, hrad a vůbec všechno bylo krásné. Katie dokázala doslova zázrak," prozradila nadšená Kayleigh.

Byla to právě její nejlepší kamarádka Katie (28), kdo celou svatbu včetně "pronájmu" ženicha zorganizoval. Umírající přítelkyni chtěla splnit alespoň jedno ze seznamu posledních přání.

Zákeřné geny

Zdrcující diagnózu si svobodná maminka dvouletého syna Kaie vyslechla loni v únoru. Vzácný dědičný defekt genu vyvolal rakovinu jater. Na tu v pouhých sedmatřiceti letech zemřel i její otec.

Kayleigh Duff
Autor: Facebook.com

Kayleigh hned v březnu podstoupila první chemoterapii a sepsala seznam věcí, které chce udělat před tím, než zemře. K nim patřila i svatba.

"Ženich" z agentury

I když nemocná Kayleigh s nikým nechodí, pohádková svatba se přesto konala. A vůbec nevadí, že byla vlastně "falešná". Všechno totiž proběhlo tak, jak mělo. Co na tom, že pohledného ženicha Dannyho (27), stavebního dělníka a modela na částečný úvazek, Katie objednala přes agenturu.

"Katie mi zavolala a řekla, že by pro mě měla práci. Když mi vysvětlila o co jde, ani na okamžik jsem nezaváhal. Okamžitě jsem řekl ano," prozradil "pan vyvolený" a dodal: "Kayleigh jsem nikdy před tím neviděl. Když jsem se blížil k hradu, byl jsem hrozně nervózní."

Kayleigh Duff
Autor: profimedia.cz
Svatba jak z pohádky

Natěšená nevěsta hned ráno navštívila kadeřníka, na perfektním make-upu pak zapracovala vizážistka. A pak už jí stříbrný vůz značky jaguár odvezl přímo před bránu hradu.

Tam už čekala maminka Beverley Cox (46), babička Sharon (70) i dědeček Ian Day (71), a chybět nemohl ani dvouletý syn Kai. Ten během obřadu "zastoupil" otce nevěsty.

Líbánky nebudou

Zatímco hosté popíjeli šampaňském a ujídali svatební dort, pózovala "nevěsta" fotografům. "Ženich byl vážně moc hodný a opravdu hezký," svěřila se pak uplakaná Kayleigh. "Nejdřív jsem se cítila trapně, ta situace byla vážně bizarní. Pak jsem se ale nemohla přestat smát."

To maminka Beverley "svatbu" prožívala, jakoby byla skutečná. "Moje holčička vypadala nádherně. Vždycky se chtěla vdát a mít krásné šaty. Bylo ohromující vidět Kayleigh s pěkným mladíkem po boku a moci zapomenout na to, co se děje."

Kayleigh Duff
Autor: Facebook.com
Nulová šance na život

Nemocná Kayleigh bohužel nemá nejmenší naději. Letos v únoru totiž testy lékařům prozradily, že se nemoc rozšířila do celého těla. Doufají, že chemoterapie jí život alespoň o pár měsíců prodlouží.

Mladá žena už musela opustit zaměstnání. Práce pomocné kuchařky jí vysilovala. Všechen svůj čas teď věnuje svému synovi Kaiovi. Společně už navštívili londýnské akvárium, muzeum Madame Tussaud a Legoland. I tohle totiž bylo součástí jejího seznamu posledních přání.