Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Císařský řez bez umrtvení, žena cítila vše

13. května 2011 | 05:00

Na vlastní kůži zažila to, co je pro pacienty noční můrou. Umrtvení nezabralo. Lékaři však byli přesvědčeni, že je vše v pořádku, a mladé ženě tak při plném vědomí provedli císařský řez.

Okamžiky neskutečné bolesti a strachu si prožila mladá těhotná žena Jeanette Badger z Laylandu ve Velké Británii. Během porodu, který probíhal císařským řezem, cítila každé říznutí skalpelu, který chirurg nořil do jejího těla.

"Bylo to hrozné. Ta bolest byla prostě k nevydržení. Křičela jsem, že všechno cítím. Bylo to, jako kdybych měla tělo v jednom ohni. Oni už ale nemohli operaci zastavit, ohrozili by tím život mých dcer," vzpomíná Jeanette.

S dcerkou v náručí Jeanette rychle zapomněla na strach i bolest, kterou musela prožít
Autor: profimedia.cz

Epidurál nezabral

Nastávající maminka zažívala ty nejkrásnější chvíle, když se z ultrazvuku dozvěděla, že čeká dvojčata. Těhotenství probíhalo bez komplikací. Ve 34. týdnu se však lékaři rozhodli, že je třeba děti přivést na svět. V zájmu ochrany jejich zdraví i zdraví mladé ženy.

Anesteziolog ženě zavedl do míchy epidurál a řekl, že za chvíli zabere. Když se pak operatér ptal, jestli ještě cítí nohy, odpověděla mu, že ano. Cítila každý dotyk jeho ruky. Anesteziolog vše překontroloval a řekl, že je vše v pořádku. Cítit prý nebude nic. Jakmile se ale skalpel zabořil do jejího břicha, vykřikla bolestí. Lékaři však už museli císařský řez dokončit, aby děti zachránili.

Autor: Lenka Chvostová, INT, mivrk