Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Za 3 měsíce u PC přibrala 25 kg!

18. března 2011 | 12:01

Co je návykovější než crack? Počítačová hra World of Warcraft (WoW)! Alespoň to tvrdí její zarytí kritici. Britka Susie Hampton z High Wycombe (24) během 3 měsíců intenzivního hraní, které o víkendu trvalo i 18 hodin přibrala 25 kg. Navíc se jí skoro rozpadl vztah s tehdy přítelem, nyní snoubencem, Chrisem (28).

Mladá obchodnice totálně propadla počítačové online hře. Po práci rychle spěchala domů a do noci vysedávala u počítače. „Vždy jsem měla ráda videohry, ale tohle se dostalo na úplně jinou úroveň,“ vypráví britskému DailyMailu. „Nechodila jsem ven, chtěla jsem jen v jednom kuse hrát na počítači. Nikoho jsem nechtěla vidět ani s nikým mluvit, včetně rodiny a přátel," pokračuje.

Na vaření nebyl vůbec čas ani chuť. proto se Susieným jídlem stala pizza, hamburgery, hranolky a chipsy. Potřebovala prostě jíst a hrát zároveň. Během 3 měsíců přibrala 25 kilo a z velikosti 10 se dostala na 16. „Vůbec jsem si neuvědomovala, jak moc tloustnu,“ říká Susie. Zlom nastal, když se uviděla na fotografiích ze svatby tetičky. „Byla jsem strašně tlustá! Vůbec jsem tomu nemohla uvěřit, co se se mnou stalo,“ dodává.

Ignorovala i přítele

Na změnu chování u Susie si začal stěžovat přítel Chris. Oba dva se sice před 7 lety seznámili právě díky počítačovým hrám, ale její nastávající ho kvůli počítači začala ignorovat. „Jen jsem mu řekla ahoj a zeptala se, jak se má. Potom jsem se zase vrátila k Warcraftu,“ popisuje své chování Susie.

Chris ji poté upozornil, že je na hraní naprosto závislá. Dokazuje to například fakt, že o víkendu vstávala v 10 ráno a až do 4 hodin ráno druhého dne seděla u WoW.

S hraním okamžitě přestala

„Chybí mi to, ale vím, že kdybych začala znovu, opět tomu propadnu,“ popisuje své pocity Britka. Tato věta, která by klidně mohla zaznít na protidrogové terapii, jen dokazuje, že závislost na PC hrách opravdu existuje. „Lidé by závislost měli brát více vážně. Mnohým lidem, kterým jsem příběh vyprávěla, nevěřili, že se tento problém týká i dívek a žen," říká.

Od roku 2008, kdy s hraním WoW definitivně sekla, se jí podařilo shodit jen 6 kilo. „Zkouším hubnout, ale je to boj,“ říká.

Přesto na milované hraní Susie úplně nezanevřela a hraje společně s Chrisem, dokonce ho i poráží. „Hrajeme tak dvě hodinky denně, někdy čtyři, porážím i jeho kamarády a ti z toho šílí,“ směje se Susie. Na příští rok společně plánují svatbu.

Autor: jaj, Klena