Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poleptaná Bethany: Utrácela peníze od dárců

21. září 2010 | 15:36

Těžko říct, co se mladé Bethany honilo hlavou, když na sebe vychrstla kalíšek s kyselinou. Touha po děsivé slávě? Či hrály roli peníze? Dívka totiž od mnoha lidí dojatých jejím osudem dostala velkorysé dary a finanční podporu. Teď čelí obvinění z krádeže, protože dary utrácela.

Hrůzný příběh Bethany Storro, která na začátku září tvrdila, že byla napadena ženou, která jí do obličeje vychrstla kyselinu, obletěl a dojal celý svět. Důvěřiví lidé jí ihned po uveřejnění článku o jejím osudu začali z celého světa posílat finanční dary.

„Byla jsem před kavárnou Starbucks a zastavila mě neznámá žena. S papírovým kelímkem v ruce se mě tehdy zeptala, jestli se chci napít. Pak mi obsah kalíšku vychrstla do obličeje,“ popisovala před měsícem děsivý útok osmadvacetiletá Bethany. A svět jí uvěřil. Zatímco jí ale začaly přicházet peníze od lidí, kteří jí chtěli v jejím neštěstí pomoc, začaly se v dívčině příběhu objevovat trhliny.

Poté, co odmítla přijít do televizního pořadu Oprah Winfrey, se celá Amerika začala ptát, co se vlastně stalo. Dívku znovu vyslechli policisté a ona se naštvaně doznala, že si celou historku vymyslela a tvář si poleptala sama. Proč ale odmítla prozradit.

bethany
Autor: Reprofoto Dailymail.co.uk, Blesk.cz

Takhle Bethany vypadala, než si sama zničila obličej.


Mezitím se ale stala národní hrdinkou a celebritou. A vesele začala utrácet peníze, které jí lidé poslali. Rozházela kolem 30 000 korun za honosné večeře pro rodiče, oblečení a plastickou úpravu obličeje.

Dívka teď tvrdí, že se pokusila spáchat sebevraždu. To ale může být jen další snůška výmyslů. „Najednou mi bylo jasné, že mě to nezabíjí. A uvědomila jsem si, že i tak by to mohlo být vyústění všech mých problémů. Získat novou tvář a tím nový život,“ prohlásila podle deníku Columbian mladá žena.

Pravdou ale je, že si život spíše zhoršila. Nejen, že má zničenou tvář a na plastickou operaci už jí žádný dobrodinec nepůjčí, ale také bude muset pravděpodobně do vězení. Hrozí jí až pět měsíců za mřížemi. Zneužila peněz a důvěry hodných lidí a to se dá klasifikovat jako krádež.

Nešťastní rodiče čin své dcery nechápou. A veřejně se za její čin omlouvají. Uvedli také, že pravdu až do jejího doznání netušili. „Peníze všem dárcům vrátíme,“ slíbili. Bethany prý svého činu lituje. „Je rozhořčená. Chtěla by to vzít zpět. Netušila, že její kauza nabere takových rozměrů,“ vyjádřila se k případu policistka Marly Schuman.

Autor: amp, INT, mivrk