Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Matce se děti vrátily ze záhrobí: 34 let jí muž lhal o jejich smrti

10. srpna 2010 | 18:20

Vrátili se zpět ze záhrobí! Tak nazývají ve Spojených státech případ Vicky Rohring (63) a jejích dětí. Této ženě zřejmě namluvil její manžel, že obě jejich děti, dcera Karen (tehdy 7) a syn Scott (5), zahynuly při dopravní nehodě.

Teď, po 34 letech, se ale Vicky se svými dětmi šťastně shledala.

Ďábelská lest

Zamotaný příběh začal v říjnu 1976. Vicky se právě rozváděla se svým manželem Jimmym Blackem. Muž ale zřejmě tak zoufale chtěl, aby obě děti zůstaly u něj, že vymyslel ďábelskou lest. Protože Karen a Scott v té době právě bydleli u něj, zavolal své ženě změněným hlasem nebo tím někoho pověřil, že oba zahynuli při autonehodě. A hned nato se odstěhoval ze svého newyorského bytu. Vicky byla zoufalá. Nemohla najít svého manžela, aby jí řekl, kde a kdy se stala nehoda, nemohla pohřbít své děti. Nepomohla jí ani policie. „Než jsem se stačila toho volajícího na všechno zeptat, telefon ztichl,“ vzpomíná Vicky.

Setkání před kamerou

Zvrat nastal před měsícem. Jakási žena jí zavolala a řekla, že jedná za Scotta, který hledá svou dlouho pohřešovanou matku. Pak už nebyl problém uspořádat dojemné setkání. Po 34 letech! A jak to v Americe bývá, musely u toho být televizní kamery. „Na první pohled jsem je nepoznala. Až za chvilku. Už nikdy své děti znovu neztratím. Nikdy,“ plakala dojatá Vicky, která stále věří, že za její odloučení od dětí může její exmanžel.

Ten to samozřejmě popírá. Lhal ale celou dobu svým dětem. Jednou jim řekl, že jejich maminka narukovala do americké armády a je na zahraniční misi, pak zase, že jejich matka o ně neprojevuje žádný zájem. „Každá strana má svůj příběh, nebudeme už do toho víc zasahovat. Chceme si teď jen užít své tak dlouho postrádané maminky,“ uzavřel případ syn Scott.

Autor: INT, so, hto