Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zoufalí rodiče: Rakovina obou dětí je ničí, ale věří v zázrak!

Edita se syny Máriem a Adámkem
20. listopadu 2009 | 10:31

Edita Lukáčová (29) a jej druh Mário Tomori (29) prožívají nejtěžší chvíle svého života. V bratislavské nemocnici operovali nádor jejich osmiměsíčního synka Adama.

Příběh rodiny, kterou ničí rakovina jsme vám přinesli před časem - ČTĚTE ZDE!

Máma Edita (29) věří, že Mário (6,5) se už dostal z nejhoršího. Osmiměsíční Adámek svůj boj s rakovinou teprve začíná. Má za sebou zákrok trvající čtyři hodiny, během kterých mu z bříška vyjmuli část nádoru.

Zatímco jeho starší bratr se ze zákeřné rakoviny po chemoterapii už zotavuje, mladší s tou samou chorobou a na stejném místě svůj těžký boj teprve začíná ...

"Nespala jsem týden, strašně se bojím. Adámka operovali, nádor v bříšku měl více než pět centimetrů," řekla Novému Času smutná máma, která je se synkem v nemocnici už několik dní.

Adámkovi vyoperovali část nádoru
Autor: iva, Nový Čas

Navzdory čtyřhodinové úspěšné operaci rodiče ještě nemají důvod k oslavám. "Synek bude muset pravděpodobne podstoupit náročnou léčbu chemoterapií," dodala.

Podobné trápení zažila nedávno i se starším synem, který se zhoubným nádorem bojoval masivní chemoterapií. "Děkujeme všem, kteří nám díky přislíbili pomoc a poskytli i nějaké peníze. Hodí se nám na jízdenky, vždyť jen do Košic musíme se starším synem jezdit na kontroly někdy i dvakrát do měsíce," řekl Mário Tomor (29), který doma v Královském Chlmci přišel v létě o práci v zkrachovalé továrně.

„Sme úplne na dne a neviem, čo budeme robiť,“ vraví Mário Tomori (30) pred družkou Editou (29) a ich mladším dvojmesačným synom Adamom.
Autor: iva, Nový Čas

Mladá rodina v sociální nouzi s dvěma vážně nemocnými dětmi několikrát žádala úřady o pomoc i o příspěvek na bydlení a benzín. "Před rokem nám ho odebrali s tím, že Mário na tom už není tak špatně a umí sám chodit. Cestování vlakem na vyšetření po chemoterapii se nám však vymstilo. Brzy zase onemocněl," naříká máma. Přestože osudem těžce zkoušení partneři nyní žijí ve velké nejistotě, nad vodou je drží víra v lékaře, kteří mají jejich plnou důvěru.

Autor: Nový Čas