Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Do Motola přišla s bolestmi břicha a odešla bez části hlavy!

19. listopadu 2009 | 05:00

Kateřina Dukátová (48) dorazila do motolské nemocnice počátkem září se zauzlovanými střevy. A jak odešla? Bez části lebky! Jak se to stalo?

Podle Dukátové za to může nemocnice. Nemocnice vinu odmítá a tvrdí, že pacientka spadla z postele kvůli své bouřlivé reakci na léčbu.

Vše začalo nákupem úplně obyčejné kukuřice, která paní Kateřině ucpala střeva. Když se žena dostala do Motola, putovala rovnou na sál. Co bylo potom, si nepamatuje. „Asi jsem byla po operaci mimo,“ vysvětlila Blesku.

Dle personálu však byla paní Dukátová po probrání velice neklidná, spadla z postele a způsobila si nitrolební krvácení. Doktoři ji opět převezli na sál, kde jí hlavu operovali. Poté ženu uvedli do umělého spánku.

„Když jsem se probudila, bylo mi hrozně, vůbec jsem nemohla mluvit,“ svěřila se Blesku Kateřina. „A navíc mě strašně bolela hlava, nevěděla jsem proč, měla jsem přeludy a halucinace,“ pokračovala ve vyprávění žena, která se nemohla ani hýbat.

„To, že mám něco s hlavou, mi řekl až přítel, když mě přeložili z jipky na normální chirurgii,“ podotkla. Jakmile šel kolem doktor, paní Dukátová se jej zeptala, co má s hlavou. „Kost máte u nás v mrazáku,“ odvětil jí prý lékař.

Přestože paní Kateřina nemohla chodit, rehabilitační sestra přišla pouze čtyřikrát. „Kdybych se nesnažila cvičit a chodit sama, tak asi zůstanu ochrnutá, kdo by se o mě postaral?“ posteskla si. „V říjnu jsem ještě musela v nemocnici čekat na přilbu a domů mě pustili asi před dvěma týdny,“ řekla Kateřina Dukátová. „Na nemocnici jsem už podala trestní oznámení,“ dodala s tím, že jediné, co jí nemocnice za újmu nabídla, bylo, že nemusí platit skoro dvouměsíční pobyt v nemocnici.

A co na to Motol? „Přes veškerou maximální a intenzivní péči nešlo úrazu pacientky zabránit,“ řekla Blesku mluvčí FNM Eva Jurinová a doplnila, že pád způsobila nepředvídatelná bouřlivá reakce pacientky na její aktuální zdravotní stav. Víc případ komentovat nechtěla.

Autor: Barbora Šancová