Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Zhulení králíci mohou být nebezpeční, varuje agent z protidrogového

ilustrační foto
12. dubna 2015 | 18:00

Také si myslíte, že divoce žijící králíci a zajíci, kteří se popásli na marihuaně, mohou mít maximálně tak neklidné sny? Zvláštní agent z Utahu je jiného názoru. Závislá zvířata podle něj mohou dokonce ohrozit lidi.

O pořádný rozruch v Senátu státu Utah, kde zákonodárci zvažují, že by vydali povolení pro lékařské užití marihuany, se kuriózním výrokem postaral speciální agent z Amerického protidrogového úřadu Matt Fairbanks.

Ten se proti částečné legalizaci konopí rezolutně postavil. Na marihuaně, pěstované volně v přírodě, by si prý mohli vytvořit závislost zajíci a divoce žijící králíci.

Osobně prý viděl případ, kdy se k agentům přidal jeden takový králík, pronásledoval je a oni se ho nemohli zbavit. Navíc prý marihuana ohrožuje mládež i životní prostředí kvůli hnojivům.

Vyjádření protidrogového agenta samozřejmě neuniklo některým americkým médiím. Jízlivým komentářem reagoval na Fairbanksova slova například deník Washington Post, který argument s králíky označil za absurdní.


Zvířata si na volně pěstovaném konopí sice mohou vytvořit závislost, ale potírat marihuanu jen kvůli "zhuleným králíkům", to je prý stejné jako zakazovat alkohol kvůli případům opilých veverek, které se na podzim potulují americkými parky a konzumují zde zkvašené ovoce.

Deník dále upozornil, že by částečná legalizace mohla naopak divoká zvířata před drogami chránit. Marihuanu prý lidé pěstují ve volné přírodě, protože jim dosavadní zákony neumožňují zasadit rostlinky doma, tedy mimo dosah králíků.

Autor: red