Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sex oddaluje demenci a bystří mozek! Potvrdil to výzkum vědců

Díky pravidelnému sexu se vám prokazatelně zvýší inteligence.
15. března 2015 | 22:03

Doktorát už asi nezískáte, ale díky pravidelnému sexu bude váš mozek pracovat mnohem lépe a efektivněji. A platí to v každém věku. Takže dnes večer už žádné vymlouvání na bolesti hlavy a únavu z práce!

Studie nizozemských vědců prokázala jasnou spojitost mezi inteligencí a vaším sexuálním životem. Pokud tedy budete aktivní v posteli, udržíte svůj mozek ve skvělé kondici po podstatně delší dobu.

Jak se zdá, bohatý a plnohodnotný sexuální život může dokonce oddálit nástup demence u starších pacientů. Testy nizozemských výzkumníků prováděné na starších lidech potvrdily, že lidé s větším zájmem o sex prokazovali mnohem větší aktivitu mozku po sedmdesátém roce věku. Kromě toho měli lepší paměť, vyšší IQ, rychleji zpracovávali informace a vůbec mnohem lépe chápali.

Inteligentnější díky sexu

Jak se ale zdá, souvislost mezi sexem a inteligencí je tady i v mladším věku. Studie z Itálie toto tvrzení podporuje. Vědci z univerzity v Pavii zjistili, že u lidí, kteří mají sex každý den, je možné pozorovat zvýšení růstu nervů v jejich mozku.

Podobný nález byl zaznamenán i u myší a potkanů. Výzkum Marylandské univerzity ukázal, že každodenní sexuální aktivita u myší a potkanů zlepšuje jejich duševní výkon a kognitivní funkce. Hlodavci, kteří měli méně častý sex, měli i podstatně nižší duševní výkonnost.

Autor: red