Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

NejBabička Broňa (63): Nejstarší fotbalistka v knize rekordů

Fotografie
21. ledna 2011 | 05:29

To, že na sport nejsme nikdy staří, dokazují i některé fotografie, přihlášené do naší nové soutěže Nej Babička. I ženy v pokročilém věku bez bázně brázdí sjezdovky, na svět shlíží ze hřbetu koně, profesionálně hrají fotbal.

Zjeví se vám při slově babička před očima nemohoucí shrbená postava, opírající se o hůlčičku? Jste přesvědčeni o tom, že babičky už jen sedí v křesle, mažou si bolavé klouby a sténají bolestí? Pak se mýlíte!

Galerii soutěže naleznete ZDE >>

Některé dnešní babičky se totiž sportu věnují častěji, než jejich vnoučata. A dělají dobře. Jsou zdravější, pohyblivější, atraktivnější. Jejich aktivní věk se prodlužuje. Potápějí se, jezdí na motorce, na koni, na lyžích sviští sjezdovkami, hrají fotbal i bowling.

Představujeme vám dvanáct žen z naší soutěžní galerie, které si svůj volný čas umějí užít.

Třiašedesátiletá Broňa Doksanská ve svém věku aktivně hraje volejbal a fotbal. Chytá za FK Mutěnice ženy. Jako nejstarší brankářka v ČR se navíc dostala i do české knihy rekordů.

O rok starší Marie Karlovcová má čtyři vnoučata, kterým se podle popisku u fotografie moc věnuje - vaří jim, doprovází je do kroužků a do školy, bere je na dovolenou. Je vtipná, nezkazí žádnou legraci. Má ráda plavání, lyžování, cestování, saunu, turistiku.

Mezi mladšími babičkami je sportovní přebornicí Dana Urbářová (45). Je instruktorkou aerobiku. Podle jejích slov je práce jejím koníčkem. Má dva vnoučky a vůbec se za to, že je babičkou nestydí. Je velice šťastná, že to tak je. Nevýhodou mladých babiček je podle ní ale to, že mají na svá vnoučata málo času, protože jsou ještě příliš zaměstnané.

Třiačtyřicetiletá Yvona zase propadla motorkám. Po silnicích se tak občas prohání na své černé Yamaze. I když, jak sama přiznává, teď jezdí už jen pomalu. Obdivuhodná Ludmila Kaplanová (82) si jízdu na motorce také nedokáže odpustit. I když adrenalinu si užívá už jen jako spolujezdec.

Přihlaste se i vy

Jste babičkou, ale přitom vám není lhostejné, jak vypadáte. Přihlaste se do naší soutěže a ukažte ostatním ženám, že na život nemusí s narozením vnoučete rezignovat. Dokažte jim, že když je vám -át, život rozhodně nekončí. I v tomhle věku přece může být žena chic! Formulář najdete ZDE.

Máte takovou babičku v okruhu svých blízkých? Je vaše babička vtipná, akční a nezkazí žádnou legraci? Neváhejte a přihlaste jí. Ukažte jí, že ji máte rádi a jste na ni hrdí. Ojedinělá soutěž na českém internetu právě odstartovala. Hledáme Miss Babičku a může to být právě ta vaše! Přihlašovací formulář najdete ZDE.

Udělejte své babičce, mamince, manželce nebo sobě... radost a vyhrajte se svojí fotografií týdenní lázeňský pobyt v Lázeňském hotelu PARK**** v Poděbradech pro dvě osoby včetně široké nabídky procedur a plné penze v celkové hodnotě 20.000 Kč.