Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak partnerovi podpořím erekci, když se stydí k lékaři?

Jak partnerovi podpořím erekci, když se stydí k lékaři?
23. ledna 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Mnohé Čechy trápí slabá erekce až erektilní dysfunkce. Problémy se zhoršují, protože se muži stydí nechat vyšetřit. Oba partneři jsou tak sexuálně frustrovaní. Jako milující partnerka máte různé možnosti posílit partnerovu erekci i pokud zatím kvůli studu u lékaře nebyl.

Co přesně je erektilní dysfunkce?

Erektilní dysfunkce (ED) je rizikový stav, kdy muž není kvůli tělesným nebo duševním důvodům schopen dosáhnout ani udržet erekci během sexuálních styků. 

Náhodné selhání erekce není automatickým důkazem erektilní dysfunkce. Pokud se na něj ale postižený nesoustředí a neosloví lékaře, stav se velmi jednoduše zhorší až do trvalé erektilní dysfunkce. Tehdy již jde o nemoc, kterou je potřeba léčit.

Pokud partner erekci dosahuje a selže mu pouze někdy, trvalou dysfunkci zatím nelze diagnostikovat. Předem ale nelze vědět, zda a kdy přesně se stav zhorší až na úroveň erektilní dysfunkce.

Jak poznám partnerovu erektilní dysfunkci?

Erektilní dysfunkci odhalíte, když partner nemá vůbec žádnou erekci a to i když je silně vzrušený a o sex jeví zájem.

Určitého stupně erekce může dosahovat, ta však nevydrží a po chvilce stimulace opadne. Penis je měkký a nelze s ním uspokojivě souložit.

Zamyslete se, zda jste na partnerovi nepozorovala tyto příznaky dysfunkce:

  • Trvá mu déle vzrušit se a dosáhnout erekce. Potřebuje nápadně dlouhou předehru, nebo se potřebuje inspirovat porno filmy a chce zkoušet erotické pomůcky. Tyto stimuly na něj ale nemají žádoucí účinek, takže se nedostavuje ani očekávaná erekce.
  • Možná dosahuje určitou slabší erekci, ta ale opadne ještě před penetrací nebo velmi krátce po ní. Postižený v sexu nedovede pokračovat.
  • Postižený ejakuluje předčasně, takže nemůže pokračovat a sotva zvládá aspoň jedno kolo.
  • Erekci dosahuje při masturbaci, ale při sexu ji nedosáhne nebo mu vydrží pouze chvilku.

Muž s ED problém typicky skrývá a nechce o něm mluvit. Nedostatečná komunikace jej ale skrytě trápí, takže dysfunkce přerůstá až do duševní roviny:

  • Vždy si najde výmluvu, proč právě dnes nemůže mít sex. Často zmiňuje únavu a těžký den v práci, špatnou náladu a nedostatek času. Někdy dokonce odejde pryč z domu, ale selhání erekce nechce přiznat.
  • Zajímá se spíše o vaše uspokojení pomocí hraček a jiných, než penetrativních způsobů stimulace. Když ale na něj chcete sáhnout, opět se vymlouvá. Nechce totiž, abyste viděla měkký penis bez erekce.
  • Nehledí na to, co se u vás v posteli děje dnes. Vzpomíná na bezproblémové časy a ty aktuální raději nebere v potaz.

Jak partnerovi podpořím erekci?

Chovejte se k partnerovi tak, abyste jej dále nestresovala a netrápila. Řekněte mu, že se to může stát komukoliv a ať si zatím nedělá těžkou hlavu. Čím více by se trápil, o to více by byl ve stresu a právě stres prokazatelně zhoršuje erekci.

Problém neignorujte ani nepřehánějte

Partner by si neměl myslet, že vám na jeho problematické erekci vůbec nezáleží. Neměl by ale mít ani pocit, že vám nejde o nic jiného než o jeho erekci. Buďte k němu vždy milá a mějte trpělivost.

Řekněte, že vám chybějí staré dobré časy a že ráda vzpomínáte na jeho spolehlivou erekci. Slabá erekce může být důsledkem nízkého sebevědomí. Slábne, pokud jste příliš náročná a máte vysoká očekávání. Partner je tak nervózní, nesoustředí se na erekci a z pochopitelných důvodů se může chtít sexu vyhnout.

Nestyďte se partnera dotknout

Muže vzrušuje hlavně fyzická stimulace, což jsou erotické doteky a sexuální dráždění. Zvažte, zda jste tyto mužské potřeby nezanedbávala a neležela v posteli bez iniciativy s tím, že se partner o vše postará sám.

Buďte iniciativnější. Líbejte se a hlaďte, prozkumejte i ostatní erotogenní zóny. Buďte klidná a sledujte jeho reakce. Pamatujte, že věci, které se dnes nedějí, se mohou dít až pokud uděláte věci, které dnes neděláte.

Jiná, než intimní stimulace

Začněte partnera stimulovat na místech, kde se jej jindy nedotýkáte. Pokud se standardně dotýkáte pouze penisu a varlat, zkuste dnes stimulaci uší, hrudníku, stehen nebo břicha.

Sledujte, jak partner reaguje a pokud si na něm všimnete vzrušení, jdete správným směrem.

Naučte partnera experimentovat

Stejné postupy a stejné sexuální polohy partnera stimulují pořád stejně. Rychle si na ně zvykne, ale stejně rychle jej mohou přestat adekvátně vzrušovat.

Chytněte partnera za ruku a veďte ji přes svá ňadra, lůno, zadeček či kdekoliv jinde. Partnera naučte i sílu, kterou se vás má dotýkat a kde přesně.

Dokažte mu, jak se vám jeho doteky líbí, aby věděl, co přesně má dělat. Slabá erekce je někdy i důsledkem mužova nezkušenosti a studu dělat něco nového.

Používejte lubrikační gel

Ke zmíněným novým dotekům přidejte nový lubrikant. Partnerovi s erekcí pomůže ten s hřejivými účinky. Ocení jej i v případě nižší citlivosti penisu. Slabá erekce je totiž mnohdy důsledkem slabé citlivosti penisu, kvůli které se muž nedovede dostatečně vzrušit.

Partner ocení přírodní doplněk stravy pro podporu erekce

Doplňky stravy pro podporu erekce jsou bezpečné a nenávykové. Mají podobné účinky a to uvolnění (relaxaci) a roztažení cév pro silnější zásobení penisu krví. Dostatečný přítok krve do penisu je nezbytný pro získání pevné a spolehlivé erekce.

Před doplňky by měli zpozornět muži trpící nemocemi srdce, cév a s vysokým krevním tlakem (hypertenzí). Tito pacienti již užívají léky na snížení tlaku, a pokud by jej dále snižoval doplněk, vzájemný účinek může vyvolat riziko. 

Pokud jste si jistá, že partner těmito nemocemi netrpí, doplněk stravy je pro něj velice vítanou metodou podpory erekce.

Oblíbení doplňky stravy pro podporu erekce

České bylinné kapsle Proerecta. Extrakty z rostlin uvolňují a roztahují cévy, díky čemu lépe zásobují penis krví.

  • Proerecta LONG pro muže s pravidelným selháváním erekce. LONG se užívá pravidelně každý den aspoň 3 měsíce. 
  • Proerecta KLASIK pro muže s občasným selháváním erekce. KLASIK se užívá  pouze občasně 45 minut před sexem.

Oblíbené doplňky stravy pro podporu erekce
Autor: eMarkest, s.r.o

Doplňky stravy pro podporu erekce objednáte přes e-shop Proerecta.cz. E-shop vám doručí balíček diskrétně do 2 pracovních dnů. Partner může prakticky ihned začít cíleně podporovat erekci.

Další v Česku nejprodávanější doplňky najdete v žebříčku TOP 10 prášků pro podporu erekce, který seřadila redakce magazínu Erekce.cz.

Pokud by doporučené tipy nezabraly, partnerovi doporučte vyšetření u specialisty. S podporou erekce může pomoct praktický lékař, sexuolog, urolog nebo endokrinolog.

Na vyšetření můžete zajít spolu s partnerem, díky čemu lépe a odborněji pochopíte jeho problém i příčinu. I vám jako partnerce může lékař vysvětlit další kroky pro podporu partnerova erekce.

Držíme vám pěsti a věříme, že brzy dosáhnete, po čem toužíte oba společně.