Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak často se líbáte? Polibky můžou rozhodnout o osudu vztahu!

Líbáte se? A jak často?
29. dubna 2018 | 06:00

Sexuální terapeutka Kate Evans se specializuje na párovou terapii a pomáhá lidem, aby dokázali překonat i sebevětší překážky ve vztahu. Mimo jiné došla k zajímavému závěru. Páry, které se jen minimálně líbají nebo se vůbec nelíbají, mají nižší šanci, že spolu dlouho vydrží. Jak to máte s líbáním vy?

Jak často spolu spíte, pokud vůbec? Jaké hodnoty sdílíte? Jak často se líbáte? Tohle jsou tři základní otázky, které položí Kate Evans svým klientům po příchodu do své ordinace. A zvláště pak třetí otázka je podle ní velmi důležitá, pokud jde o stabilitu a délku partnerského vztahu. Odpověď na tuhle otázku prý dává spoustu informací o tom, jak pár funguje. A co zjistila? Jakmile ve vztahu chybí polibky, intimita rychle mizí, a to je začátek konce.

Nevím, jak vy, ale líbání je podle mě fantastické. A nemusí ani trvat dlouho. Stačí, když se rty dotknou, a máte pocit, že jste svému partnerovi mnohem blíž. Někdo se líbá hodně rád, někdo moc ne. Každopádně, podle Kate Evans zahrnuje romantický vztah nejen přátelství, ale hlavně sexuální intimitu. „Jestli s někým žijete a jste sice přátelé, ale chybí sexuální blízkost, budete to muset přehodnotit. Bez intimity to prostě nebude fungovat,“ říká. A stačí prý obyčejný polibek, který dokáže víc, než si myslíte.

Sexuální intimitou nemyslí Kate pouze pohlavní styk. Právě naopak, za mnohem intimnější považuje polibky. Pamatujete se na Pretty Woman, když Vivian říká "ne na pusu, to je moc intimní"? Takže ano, líbání je moc intimní! Podle odbornice je ve vztahu velmi důležité udržovat tyhle intimní aktivity. Bez ohledu na to, jak je váš čas drahý a jak toho máte moc. Stačí se přiblížit a dát tomu druhému polibek. A opravdu nemusí být dlouhý.

Vedle líbání je pro vztah důležité i objímání. „Doporučuji důrazně každému páru, který má problém s fyzickým spojením, aby do své rutiny začlenil objetí,“ radí Kate. Jedna z největších věcí, které můžete pro kvalitu svého vztahu udělat, je navzájem se pravidelně líbat. Nejen na čelo nebo na tvář, ale na ústa. Polibte se, když ráno odcházíte do práce, když se vracíte nebo když vedle sebe v noci uléháte. Překvapujte se letmými polibky, které ten druhý nečeká.

Polibkem naznačujete svému partnerovi, jak moc je pro vás důležitý a jak silně jste spolu spjatí. „Až moc často mi lidé říkají, že jsou jen přátelé a spolubydlící, že jim chybí dotyky a polibky. Pokud se vztah dostal až sem, začněte polibkem. Věci se začnou pomalu měnit a intimita se obnoví,“ radí terapeutka. Mimochodem – pozítří je první máj, tak můžete klidně začít pod rozkvetlou třešní.

Jakými způsoby se dá vyjádřit láska? Třeba takhle, podívejte se na VIDEO:

Video se připravuje ...
12 jednoduchých způsobů, jak vyjádřit lásku • VIDEO: Youtube/BPŽ

 

Autor: aši