Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

15 věcí, které pochopí jen sestry a kvůli kterým je fajn, že ji máte!

  • ...
    8. ledna 2017 | 06:00

    Mít sestru je ta nejlepší věc na světě, pokud se tedy zadaří a rozumíte si. Taková super ségra je vaše nejlepší kamarádka, a pokud mezi vámi není moc velký věkový rozdíl, pak je to naprosto ideální. Těchto patnáct důvodů je důkazem, proč je vaše sestra až na věky vaší nej kamarádkou.

  • 1. Smějete se stejným vtipům

    ...
    Autor: Shutterstock

    Co si budeme povídat, jedině sestra vás dokáže pořádně rozesmát, až se budete za břicho popadat. A někdy vás rozesměje a nepotřebujete k tomu ani žádný vtip. Prožité společné chvíle, prožitky, které vás spojují, ty dokážou rozesmát i beze slov.

  • 2. Vždycky držíte spolu

    ...
    Autor: Shutterstock

    Už vás zase štvou rodiče, příbuzní a kdokoli další dospělý? Obě musíte tyhle rodinné útrapy přežít. A protože jste sestry, které drží spolu, mnohem snáze je zvládnete. A stěžovat si můžete jedna druhé – ona to ta druhá pochopí.

     

  • 3. Vždycky vám dá lajk na Facebooku

    ...
    Autor: Shutterstock

    Kdo jiný než skvělá sestra parťačka by vám měl olajkovat na sociálních sítích téměř každou blbost? Příbuzenský vztah, respektive sesterský, je doslova základ pro to, aby vaše statusy na FB nezůstaly bez srdíčka. Sestry to mají prostě v popisu práce.

  • 4. Vyrůstáte na stejné muzice

    ...
    Autor: Shutterstock

    Tedy, pokud je mezi vámi maximální rozdíl tři roky. S kým jiným můžete doma naplno pouštět oblíbené kapely nebo zpěváky, kdo jiný než sestra pochopí, proč právě toho interpreta tak moc žerete? Je to jasné jako facka, stejná hudba vás sbližuje ještě víc.

  • 5. Nikdy se neurazí na smrt

    ...
    Autor: Shutterstock

    Na rozdíl od kamarádky, která může vaši kritiku či připomínku vzít až moc vážně. Sestry si můžou říct cokoliv a málokdy si vezmou urážky k srdci. Jsou to jednoduše sesterské řeči, které nic neznamenají – a rozhodně se kvůli tomu s ní nepřestanete bavit.

     

  • 6. Vždycky ví, co se chystáte říct

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je to jako telepatie, ale sestra, která vás má od malička přečtenou jako knihu, přesně ví, co se chystáte asi říct. Vy dvě si čtete skoro myšlenky a je to normální a vlastně celkem fajn.

  • 7. Vždycky vše vyslechne do posledního detailu

    ...
    Autor: Shutterstock

    Kamarádky můžou být z vašich trablů už unavené, ale sestra ne! Navíc když spolu sdílíte jeden pokoj a večer nemůžete usnout. Nikdy vám neřekne, ať už zmlknete, vždycky si to poslechne až do konce.

  • 8. Brání vás až do posledního dechu

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jo, můžete se pohádat do krve, ale když půjde do tuhého, vždycky vám bude krýt záda a bude vás bránit až do krve. I když ví moc dobře, že nemáte pravdu, prostě proto, že jste její sestra.

     

  • 9. Můžete si vyměňovat oblečení

    ...
    Autor: Shutterstock

    No není to skvělé, mít vlastně dva šatníky? Proč si kupovat novou sukni, tričko nebo kalhoty, když vaše sestra má stejnou velikost a může vám na pátek půjčit ten skvělý ohoz, který si koupila minulý měsíc? Ideální!

  • 10. Můžete spolu hřešit

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je smutné, když nemáte parťačku, se kterou můžete v sobotu večer koukat na romantický film nebo komedii a cpát se u toho popcornem. Se sestrou můžete a nemusíte si vzájemně nic vyčítat.

  • 11. Bude vždycky nadšená z vašeho úspěchu

    ...
    Autor: Shutterstock

    Dobrá sestra nezávidí, těší ji váš úspěch. Ať přijde cokoli dobrého, třeba nový přítel, práce nebo zajímavá nabídka, bude to oslavovat spolu s vámi.

     

  • 12. Vždycky je vám nablízku, když máte den blbec

    ...
    Autor: Shutterstock

    Sestra je člověk, který vás podrží, i když se vám nebude právě dařit. Bude stát při vás, když vám bude do breku, a podá pomocnou ruku. Nebo se jen usměje a obejme vás.

  • 13. Vždy moc dobře pozná, že lžete

    ...
    Autor: Shutterstock

    Před sestrou nic neutajíte – ani malou lež ne. Zná vás přece tak dlouho, takže stačí, aby se na vás podívala, a hned ví, která bije. Obličej mluví za vás.

  • 14. Pokaždé vás pochválí

    Autor: Shutterstock

    A to i tehdy, když budete mít pár kilo navíc nebo mastné vlasy. Sestra vám dá vždy ty nejkrásnější komplimenty, aby taky ne – je to vaše krev, téměř stejná jako vy.

  • 15. Nakonec vám vždy odpustí

    ...
    Autor: Shutterstock

    Můžete udělat cokoli ošklivého, můžete se na sebe pořádně naštvat, ale nakonec vám sestra přece jen odpustí.

     

     

     

     

Autor: aši
Klíčová slova:  láska a vztahy, přátelství, sestry, rodina
Diskuse ke článku
.