Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak si užít a přežít Vánoce, když jste single nebo máte ženáče?

  • 14. prosince 2016 | 06:00

    Nemáte partnera nebo jste milenkou ženatého muže, který bude svátky zcela stoprocentně trávit se svou rodinou? Pak se Vánoc možná trochu děsíte, protože být sama nechce skoro nikdo. Máme pro vás ale několik důvodů a tipů, kvůli kterým je ve finále celkem fajn být sama.

  • Berte to jako požehnání

    ...
    Autor: Shutterstock

    Udělejte z handicapu přednost a řekněte si, že nejste jediná, která bude na Vánoce sama. Může to být naopak super, být sama. Nebudete muset nic moc řešit, připravovat, vařit, péct, smažit a podobně, můžete jít klidně do restaurace s další svobodnou kamarádkou.

  • Vezměte na večírek k příbuzným kamaráda

    ...
    Autor: Shutterstock

    Chcete se vyhnout neustálým dotazům typu "ty pořád ještě nikoho nemáš?". Vezměte jim všechny trumfy a požádejte kamaráda, o kterém víte, že je taky sám. Rodinným příslušníkům (nebo kolegům atd.) zacpete ústa a budete mít aspoň pokoj.

     

  • Do víru velkoměsta se společníkem

    ...
    Autor: Shutterstock

    Věřte, že nejste zdaleka jediná, kdo je na Štědrý den sám. No a proč ho nestrávit trochu nekonvenčně? Máte-li odvahu, objednejte si gigola nebo společníka, který s vámi stráví večer. Tihle profíci to fakt umí a nečekejte od nich nemilá překvapení. Na rozdíl od prostitutů tihle společníci nejsou určeni primárně pro sex, ale jako doprovod do společnosti. Bát se nemusíte, jsou perfektně připraveni na společenské akce na vysoké úrovni. Jsou krásní, čistotní, pěstění, vzdělaní a inteligentní. Možná lepší než váš ženatý partner – a ještě máte jistotu, že nebudou utíkat za manželkou.

  • Utečte pryč z města

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je sice zima, mrzne, ale proč na pár dnů neutéct? Můžete vyrazit do luxusního lázeňského komplexu, nebo dokonce k moři. Jednak si odpočinete, přijdete na jiné myšlenky, jednak budete začátkem ledna stoprocentně nejvíc opálená. No a kdo ví, koho na té své single cestě potkáte. Nezapomeňte, až tam pojedete, musíte být ta nejjasnější hvězda na obloze všech single. Vaše nehty, vlasy, make-up, boty a doplňky, to vše musí být dokonalé, aby se všichni ptali: „Jak to, že je tu sama?“

  • Zaplňte svůj čas a zabavte se

    ...
    Autor: Shutterstock

    Vánoce jsou dobou, kdy mají všichni volno. To znamená, že je ideální čas dohnat resty a sejít se se starými přáteli třeba někde venku nad sklenkou dobrého vína (nebo celou sedmičkou). Být single má další výhodu: když přijdete domů pozdě, nemusíte se nikomu zpovídat, kde jste byla tak dlouho.

     

  • Nedívejte se na romantické komedie

    ...
    Autor: Shutterstock

    Není nic horšího než koukat na romantické příběhy o vánočních svátcích, když jste sama nebo máte ženatého partnera. Proč se mučit pohledem na líbající se pár vyznávající si lásku? Největší hloupost, navíc je to jen film, vy žijete v reálném světě, takže televizi vypněte nebo se dívejte na nějaký thriller. Ušetřete se emocionální horské dráhy a držte se dál od hollywoodské fantazie. Minimálně do ledna.

     

  • Kupte si něco úžasného

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nejlepší věcí na Vánocích, které trávíte sama, je fakt, že nemusíte přemýšlet o tom, jestli se vám váš partner chystá koupit vysavač, svetr nebo nový hrnec, protože se domnívá, že je to sexy. Jste bez chlapa? Tak letos utrácejte peníze sama za sebe! A ještě jedna rada: jestli jste milenkou ženáče, nekupujte mu nic, co by ho mohlo zkompromitovat (tedy pokud netoužíte po tom, aby to už konečně prasklo).

  • Zapojte se do charity

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nechcete být na Štědrý den sama? Nemusíte plakat do polštáře, že ten váš sedí u stolu s manželkou a dětmi. Možná je na čase se na něj vykašlat a najít smysl v něčem jiném. Skutečný význam Vánoc je vděčnost a láska, tak se teple oblečte a jděte do útulku pro bezdomovce, do kostela nebo do nemocnice jako dobrovolnice a věnujte svůj čas těm, kteří mají život mnohem složitější než vy.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Klíčová slova:  láska a vztahy, Vánoce, partner, single
Diskuse ke článku
.