Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ženy, které ohrožují vztah? Milenka, chůva, matka, ale i kamarádka!

  • 2. listopadu 2016 | 06:00

    Jste-li zadaná, nebo dokonce už vdaná, pak byste nikdy neměla usnout na vavřínech. Váš vztah, třebas je do téhle chvíle poklidný a pohodový, může narušit několik žen, do kterých byste ani neřekla, že by vás mohly ohrozit. Ale mohly! Které to jsou? A na které si dát pořádný pozor?

  • Matky nebo tchyně

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je to skoro jedno, protože pokud jedna nebo druhá žije v domnění, že váš partner sám nemůže rozhodovat o ničem, natož o vašem vztahu, pak je zle. Tyhle ženy zasahují do vašeho manželství, vyžadují od vás (nebo od něj) podrobení a taky uznání své nadvlády. A to podle toho, jestli budete sekat dobrotu.

    Jakmile se postavíte těmto matkám a tchyním, je zle. Některé z nich mohou být kruté, a to až tak, že vás agresivním způsobem odmítají, jsou zlostné a neustále se snaží podrývat vaše manželství tím, že štvou vašeho manžela proti vám. Když tohle neustojíte, pak s největší pravděpodobností neustojíte ani manželství. Takže: proberte to s partnerem, dejte matce nebo tchyni najevo, že s ní nepotřebujete soupeřit, že jí syna neberete a že ho milujete. Neprotestujte zbytečně, nevytvářejte dusnou atmosféru, nezakazujte jí vídat vnuky. Nejde to? Pak se naučte pouštět to, co nemůžete ovlivnit.

  • Chůvy a hospodyně

    Autor: Shutterstock.com

    V USA tomu říkají „nanny syndrom“, neboli syndrom chův. Není divu – velmi častou příčinou rozpadu manželství je právě chůva nebo hospodyně. Herec Robin Williams se rozvedl se svou první ženou v roce 1988 a vzal si slečnu Marshu, která hlídala jejich děti. Ethan Hawke se v roce 2005 rozvedl s Umou Thurman a oženil se taky s chůvou jejich dětí. No a Jude Law se se snoubenkou Siennou Miller rozešel poté, co na něj praskl románek s chůvou.

    Nejsou zdaleka jediní. U nás se tenhle syndrom ještě moc nerozmohl, snad kvůli tomu, že u nás tolik chův nemáme. Znám ale případy, kdy si začal ženatý muž se slečnou, která doučovala jejich syna matematiku. Takže chůvy jsou sice fajn, protože nám pomáhají s našimi dětmi, ale vybírejte si je pečlivě. Pokud jsou moc mladé a sexy, raději opatrně. Zvláště pokud máte muže, který se rád otočí za ženskou sukní.

  • Asistentky a kolegyně

    Autor: Shutterstock

    Co je v domě, není pro mě, říká staré české pořekadlo. Jenže téměř 80 procent mužů přiznává, že se svými kolegyněmi flirtuje, a totéž přiznává kolem 60 procent žen. Ne že by flirt musel nutně znamenat pozvánku do postele nebo do rozvodové síně, ale v každém případě to může signalizovat potenciální nebezpečí. Pracovní prostředí působí totiž jako afrodiziakum.

    Proč to tak je? S kolegyněmi váš partner sdílí stejná témata, někdy mají i stejné vzdělání a obor a hlavně spolu tráví hromadu času. Přičtěte si k tomu společné obědy, večeře, teambuildingy a máte o starost víc. To je ale taky jediné, co s tím můžete dělat. Trápit se, žárlit a podezírat, když vlastně nic nevíte, je zbytečné. Lepší je nevědět.

  • Nejlepší kamarádky

    Autor: Shutterstock.com

    Jeho nebo vaše. Máte harmonický vztah, ale vadí vám, že se váš partner pořád stýká se svou kamarádkou? Bývalá spolužačka, kolegyně, nebo dokonce bývalá přítelkyně... Máte se jich bát? To je zapeklitá otázka. Samozřejmě že přátelství mezi mužem a ženou možné je, ale ne každý se dokáže s něčím takovým vyrovnat, hlavně s žárlivostí a nedůvěrou, co kdyby přece jen…

    Nutné je, abyste si to vyříkali hned na začátku, partner by vám měl jasně vysvětlit, jak to s tím jeho přátelstvím je, co k ní cítí a kde jsou hranice. Ty totiž musí existovat. Jakmile si tohle na začátku neřeknete, hrozí vám problémy. Základem je samozřejmě upřímnost. A co v případě, že máte vy kamarádku, která se až moc podezřele usmívá na toho vašeho? I zde platí: hned na začátku si vyjasněte pravidla hry, a pokud je to skutečně opravdová kámoška, pak vás nepodrazí.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Klíčová slova:  láska a vztahy, sex, ženy, manželství
Diskuse ke článku
.