Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Važte slova! 9 vět, které nikdy neříkejte svému muži

  • 14. září 2016 | 06:00

    Nebo partnerovi, prostě tomu, s kým žijete. Někdy je fajn dávat si pozor na pusu, protože pravda, i sebevíc dobře myšlená, může zranit. Vyhněte se následujícím frázím a budete mít mnohem šťastnější vztah.

  • Ano, měla jsem orgasmus (i když neměla)

    ...
    Autor: Shutterstock

    Lhaní není vždycky dobrý nápad, zvláště pokud jde o sex a intimitu. Když předstíráte, že se těšíte na milování nebo že vám to bylo příjemné, můžete si myslet, že toho druhého ušetříte svých pocitů. To, že se partner zeptá, jak se vám to líbilo, znamená, že má podezření, že se něco děje. Zkuste mluvit pravdu, oceňte, že se vás na to zeptá, ale řekněte mu, co opravdu cítíte. Můžete si pak sednout v obýváku a zamyslet se nad tím, aby to příště bylo příjemnější. Hlavně pozor, abyste nedávala vinu jemu.

  • Jsi stejný jako tvůj otec

    2999667:gallery:true:true

    Tak tohle nedělejte, i když si to stokrát můžete myslet. Jak říká psycholožka Julie Orlovová, je to ošklivé a znevažující. Předhazovat partnerovi horší stránky jeho rodiny je prostě nevhodné. Pokuste se přeskočit urážku a zkuste jít na to jinak. I když váš tchán po sobě neuklízí ponožky a zvykem vašeho partnera je nechávat špinavé nádobí po celém bytě, nevyvolávejte konflikt a raději použijte přiměřenou žádost. „Miláčku, mohl bys odnést ten talíř do dřezu, až ten toust sníš?“ Slušností dosáhnete svého cíle snáz, než když budete útočit.

  • Kdy konečně si najdeš novou práci?

    Autor: Shutterstock

    Za prvé je asi dobré ujasnit si, proč vlastně chcete, aby si novou práci našel. Nelíbí se vám, že tráví tolik času mimo domov? Myslíte si, že by měl ve své kariéře postoupit dál? Nebo nosí domů málo peněz? Než něco řeknete, co by mohlo pochroumat manželovo sebevědomí, přemýšlejte o tom, jestli je pro vás skutečně tak důležité, aby změnil zaměstnání. Věnujte mimořádnou pozornost tomu, abyste neútočila na jeho schopnosti. Urážky v tomto směru můžou znamenat vážnou ránu nejen jeho sebedůvěře, ale taky vašemu vztahu. Abyste tomu zabránili, mluvte pravidelně o svých profesích, kariérních ambicích či rozpočtových problémech rodiny. Nikdy nesmíte partnera dostat do úzkých.

  • Moje matka mě varovala, abych si tě nebrala!

    ...
    Autor: Shutterstock

    Něco vás muselo pořádně rozzuřit, když jste už tohle vyřkla. Dát mu najevo, že i jiní si myslí, že pro vás není ten pravý, je bolestné. Snaha stavět si na svou stranu armádu těch, kteří ho nesnášejí, vede do pekla. Tím dáváte partnerovi de facto najevo, že nejste na jeho straně, tedy ani na straně vašeho vztahu. I když byste si nikdy neměla nechat diktovat názory druhých, jaký vztah je pro vás ten pravý, pokud existuje zrnko pravdy na tom, co vaše matka říká, přemýšlejte o tom, jak to řešit. Takže, raději držte jazyk za zuby a zaměřte se na problém, který řešte s partnerem, nikoli s matkou.

  • Nech to plavat, udělám to sama

    ...
    Autor: Shutterstock

    Tahle fráze je škodlivá dvěma směry. Za prvé dáváte najevo svému manželovi či partnerovi, že moc schopný pomocník v domácnosti není. Za druhé je to ponižující pro každou dospělou bytost, že jeho snahu nebere nikdo vážně. Budete-li to říkat velmi často, váš manžel si může myslet, že nikdy nic neudělá správně nebo nic, čím by vás potěšil. I když něco udělá, ale jinak, než vy, neznamená to přece, že to dělá špatně. Koneckonců, je přece taky dospělý jako vy, není to dítě, kterému musíte všechno ukázat.

  • Vždy... (doplňte), nebo Nikdy... (doplňte)

    ...
    Autor: Shutterstock

    Tahle dvě slovíčka nikdy nepoužívejte, protože nastartují negativní atmosféru. Obvykle se totiž dostane váš partner do ofenzívy a začne se bránit. Tyhle výroky může manžel cítit jako nespravedlivé a je pravděpodobné, že bude střílet taky, aby vám to vrátil. Pokud existují legitimní problémy, které byste chtěli řešit, vyhněte se zobecnění a pokuste se zaměřit na fakta. Zapomněl manžel natankovat? Raději řekněte: "To je smůla, že jsi na to zapomněl, byl bys ochotný se vrátit a natankovat aspoň deset litrů, abych se dostala zítra s dítětem k lékaři?“ Většina mužů je ochotná udělat téměř cokoli, jen aby vám udělali radost. Záleží jen na tom, JAK to řeknete.

  • Opravdu si myslíš, že ti ty kalhoty sluší?

    Autor: Shutterstock

    Pokud se snažíte naznačit svou otázkou, že manžel trochu přibral, pak ji raději nevyslovujte. I když to možná myslíte dobře, urazíte tím jeho vzhled, aniž byste projevila skutečný zájem o jeho zdraví. Místo toho pochvalte něco, co mu opravdu sluší a v čem vypadá dobře. „Když budeš nosit pořád modrou košili, krásně vyniknou tvoje modré oči!“ Pokud chcete nějak zmínit ono přibírání na váze, zeptejte se ho, jestli byste nemohli začít večer chodit na procházky nebo běhat.

  • Nedotýkej se mě!

    2999668:gallery:true:true

    Intimita je důležitou součástí manželství, a pokud tohle říkáte svému partnerovi, jen ho od sebe odháníte a také pohřbíváte to nejdůležitější, co ze vztahu nesmí zmizet. Neodmítejte fyzický kontakt, a pokud náhodou nemáte chuť na sex, aspoň ho obejměte, polibte a pohlaďte. Vysvětlete mu, že jste za celý den unavená nebo že prostě nemáte náladu, ale že je to pouze dočasné.

  • Zase jdeš ven s tím idiotem?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Na tom není nic špatného, že má váš partner kamaráda, a to, že zrovna nemilujete jeho společnost, neznamená, že mu ho musíte zakazovat. Jako manželé nejste povinni milovat stejné přátele ani se s nimi stýkat. Jak by vám bylo, kdyby vám manžel neustále předhazoval vaši už třikrát rozvedenou kamarádku? Brala byste to určitě jako urážku. Nedělejte to ani jemu. Neexistuje žádné pravidlo, které by říkalo, že manželé musí dělat všechno společně. Ve skutečnosti to berte jako bonus, když si váš muž vyrazí s kamarádem. Aspoň budete mít čas sama pro sebe.

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.