Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kitchen Story aneb láska prochází žaludkem

Hotel The Mark
10. února 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Manželé Marika s Jirkou milují dobré jídlo stejně tak jako sebe navzájem. Vaření je jejich společnou láskou a věnují mu většinu volného času, který tráví převážně přípravou receptů na svůj blog Kitchen Story. Speciální recepty z oblíbených surovin jsou tím nejkrásnějším, čím si navzájem projevují lásku.

Jak jste se dostali k vaření a co vás na něm tolik baví?

M: Ani jeden z nás nemá kulinářské vzdělání, ale o to větší jsme nadšenci. Nejvíc nás to chytlo, když jsme spolu začali bydlet. Prostě jsme museli něco jíst (úsměv). U mě se nejednalo o žádný velký problém, protože jsem dostala dobrou školu od rodičů, a Jirka se po malém rozkoukání brzy přidal. Pak jsme začali taky cestovat a objevovat nové chutě. Jídla z ciziny jsme si chtěli připravit i doma, a tak jsme se pustili také do receptů z různých částí světa. Často jsme vařili pro rodinu a přátele. A protože nás to hrozně moc bavilo, založili jsme si po čase food blog Kitchen Story.

J: U mě to začalo vařením podle receptů, kterých jsem se, někdy až zbytečně nesmyslně, držel zuby nehty. Až později, s nasbíranými zkušenostmi, jsem u vaření začal víc přemýšlet. Od Mariky jsem se inspiroval a naučil se používat také svou hlavu a intuici.

Hotel The Mark
Autor: Marie Bartošová

Jak jde dohromady láska s kuchyní?

J: Jak se říká, láska prochází žaludkem. Za tohle pořekadlo bych dal ruku do ohně. Není přece nic krásnějšího, než když svou drahou, z práce zmoženou polovičku večer překvapíte vlastnoručně připraveným jídlem. Je to takové pohlazení na duši.

M: Úplně jednoduše, uvaříte svému drahému jídlo, které má rád. Myslím, že vůbec nevadí, že si v kuchyni nejste úplně jistí, o to více to ten druhý ocení.

Stejně jako mnoho dalších věcí, i vyznání lásky se u vás točí kolem plotny, víte o konkrétních receptech, které zaručeně vždycky zapůsobí?

J: Marika miluje sladké a nemůže bez něj být. Takže třeba takový dezert z čokolády je trefa do černého.

M: Myslím, že už Jirku po těch letech znám a vím, co mu udělá největší radost. Proto dám při nakukování do kuchařských knih přednost radši rovnou celému brunchi, kde nesmí chybět pořádný kus masa.

Hotel The Mark
Autor: Marie Bartošová

Co byste doporučili občasným kuchařům, kteří chtějí na Valentýna překvapit svou drahou polovičku něčím dobrým?

M: Mně se dost líbí snídaně do postele, když druhého překvapím třeba lívanci s jahodami. Neznám moc hezčích okamžiků než zažít tak krásné probuzení do nového dne.

J: Nejde ani tak o konkrétní pokrm, jako spíše o celkovou atmosféru, která jídlo doprovází. To ale samozřejmě neznamená, že ohřejete párky a zapálené svíčky to zachrání (smích).

Jirka Marice vymyslel a připravil čokoládový dort a Marika Jirkovi rovnou celý brunch, podívejte se na recepty, inspirujte se a překvapte na Valentýna svou drahou polovičku!

Hotel The Mark
Autor: Marie Bartošová

Pokud vás zajímají další detaily vyprávění Kitchen Story, podívejte se na www.reknitoposvem.cz.

Kromě jejich příběhu tam najdete ještě love story dalších 7 párů.

Zábavným testem taky můžete odhalit, jak byste lásku vyznali po svém vy.

Hlavní motiv svátku zamilovaných je srdce, které si můžete vytvořit přesně podle svého gusta. Navíc denně odměníme 20 autorů vytvořených srdcí čokoládovými pralinkami I Love Milka.