Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Svatební speciál: Kalendář úkolů, které musíte stihnout!

  • Plánujete svatbu? Poradíme vám, co všechno musíte zařídit a naplánovat.
    13. března 2014 | 11:30

    Svatební sezóna se kvapem blíží, proto jsme se rozhodly pro vás přípravit svatební speciál, který poradí nevěstám i svatebčanům, jak na to. Tentorkát si upřesníme, co a kdy je třeba naplánovat, aby byl váš den D dokonalý.

  • 10 - 8 měsíců před svatbou

    V tomto období byste s partnerem měli stanovit přesné datum svatby. Hned potom navštivte matriku. Současně se také dohodněte na oddacím místě. Pokud si přejete například církevní obřad, domluvte si včas schůzku s farářem.

    Ať chcete nebo ne, je také nutné probrat, kolik jste ochotni do svatby investovat. V těchto situacích je povoleno obrátit se na rodiče, kteří vám s financování jednoho z nejkrásnějších okamžiků vašeho i jejich života rádi pomohou.

    Extra tip: Pokud chcete zhubnout do svatebních šatů, je čas začít.

    Svatba
    Autor: Shutterstock

  • 8 - 6 měsíců před svatbou

    Zhruba půl roku před termínem svatby je nutné upřesnit seznam hostů a vybrat si svědky. Pro sebe, partnera a družičky už pomalu vybírejte šaty. Pokud si je necháte šít, je vhodné, když švadlena začne na zakázce pracovat půl rok před svatbou. Začněte vymýšlet, jak bude vypadat vaše svatební oznámení a také pomalu vybírejte prstýnky.

    Pokud plánujete živou hudbu nebo DJ, je třeba kapelu vybrat a zamluvit. To samé platí pro fotografa a případně i kameramana.

    Extra tip: Sníte o romantickém tanci se svým novomanželem, ale jeden z vás nebo oba na tom tanečně nejste nejlépe? Je pravý čas přihlásit se do kurzů tance.

    Svatba
    Autor: Shutterstock.com
  • 5 - 3 měsíce před svatbou

    V tomto období je třeba zařídit spoustu věcí. Začněte u výběru svatebního dortu, koláčů a dalšího občerstvení a závazně jej objednejte. Hned potom se dohodněte na finálním vzhledu svatebního oznámení, objednejte ho a následně rozešlete všem vašim hostům.

    Nezapomeňte si udělat čas na návštěvu floristky, vizážistky a kadeřnice. S kterými se dohodnete i na těch nejmenších detailech, abyste v den svatby nebyla nepříjemně překvapená. Hned potom se pusťte do sestavování menu a rautu.

    Extra tip: Pokud jste se rozhodli investovat do svatby více peněz, rezervujte si zhruba čtvrt roku před svatbou limuzínu, veterána nebo třeba mikrobus pro vás a popřípadě i vaše hosty.

    svatby
    Autor: www.vseprosvatby.cz
  • 2 měsíce před svatbou

    Zhruba 2 měsíce před vaším velkým dne vyberte s konečnou platností prstýnky, objednejte je a popřípadě je nechte ozdobit vnitřní rytinou, která vám den D bude navždy připomínat. Dále také pečlivě promyslete, jakou si přejete dekoraci (stužky, balónky...) a objednejte ji.

    2 měsíce před svatbou je ideální čas pro sepsání předmanželské smlouvy. Není to sice žádná velká romantika, ale ke svatebním přípravám to zkrátka patří.

    Extra tip: V dnešní moderní době mnoho nastávajících manželů sepisuje seznam svatebních darů, který rozesílá hostům i s konkrétními odkazy na obchody. Páry se díky tomu vyhnou situaci, kdy dostanou třeba tři stejné mixéry.

    Pokud jste se rozhodli pro svatbu ještě v tomto létě, nezoufejte, všechno jde zařídit!
    Autor: profimedia.cz
  • 1 měsíc před svatbou

    Svatební kytice pro nevěstu by měla být něžná a zároveň by měla něco vydržet
    Autor: profimedia.cz
    Zhruba měsíc před svatbou zaktualizujte skutečný počet hostů, napište jmenovky a vytvořte zasedací pořádek jak pro obřad, tak na hostinu. Potvrďte platnost všech rezervací, které jste během příprav provedla.

    Připravte pro své hosty večerní program, tombolu nebo veselé dárky. A oba se svými kamarády naplánujte rozlučku.

    Extra tip: Je nejvyšší čas požádat v práci o dovolenou. Pamatujte na to, že ze zákona máte nárok na dva dny placeného volna.
  • 1 týden před svatbou


    Právě teď je ten pravý čas na návštěvu kosmetičky, která vám vyčistí pleť, popřípadě provede depilaci. Další den věnujte vyzvednutí prstýnků a nákupu svatebního spodního prádla, podvazků a prádla na svatební noc. Zároveň si vyberte a pořiďte šperky, ozdoby do vlasů a šaty, ve kterých budete skotačit na svatebním večírku.

    Nezapomeňte potvrdit přesné místo a čas vizážistce a kadeřnici. Také potvrďte rezervaci na rozlučkový večírek. A na závěr vyzvedněte prstýnky.

    Extra tip: Kontaktujte svou nejlepší kamarádku, maminku nebo sestru a domluvte se s ní, aby vám v den svatby byla neustále k ruce. Rozhodně se nemusíte obávat, že by to danou osobu obtěžovalo, spíše naopak ocení, že ve váš svatební den stráví s vámi.

    Jak zvládnout svatbu se stylem? Hlavně klid!
    Autor: profimedia.cz
  • 1 den před svatbou

    Den před svatbou bývá velmi náročný. Musíte stihnout vyzvednout šaty, dort a koláčky. Zajít si na manikúru, zavolat do restaurace a upřesnit počet hostů (nezapomeňte na fotografa, kameramana...).

    Důležité je dát si den před svatbou na jedno místo prstýnky, občanské průkazy a další věci, které budete druhý den nutně potřebovat k oddání.

    Extra tip: Pokud v předvečer svatby rozlučkový večírek, dejte si doma skleničku vína, hoďte nohy nahoru a přitulte se k vašemu budoucímu manželovi.

    svatby
    Autor: www.vseprosvatby.cz
  • Den D

    Je to tady! Zatímco vás zkrášlují, ženich by měl vyzvednout květiny a dekorací a odvést je na místo konání svatby. Dekoraci, dort a koláčky musí on nebo pověřená osoba dopravit na místo hostiny.

    Po nalíčení a učesání si připravte všechny věci, které budete v průběhu dne potřebovat (kosmetika, lak na vlasy, náhradní punčochy, šaty na převlečení, atd.) Zkontrolujte prstýnky a občanské průkazy a nasedněte do auta. Tohle je jen a jen váš den, užijte si ho naplno!

    Extra tip: Nervózně přebíháte ode zdi ke zdi a nejste schopná se soustředit? Posilněte se panákem! Dělají to téměř všechny nervózní nevěsty.

    Plánujete svatbu? Poradíme vám, co všechno musíte zařídit a naplánovat.
    Autor: Shutterstock

Diskuse ke článku
.