Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

I Češky přišly na chuť sexuální turistice

Sexuální turistika není pouze doménou mužů... Žhavé letní romance prožívají rády takíé ženy
30. července 2010 | 05:00

Napadla vás hříšná myšlenka dodat si ztracené sebevědomí v náruči exotického cizince na dovolené? Pozor, abyste si kromě smyslných vzpomínek nepřivezla také zlomené srdce nebo pohlavní nemoc.

Turistky si sex neplatí přímo. Buď ho mají úplně zadarmo jen pro mužovo potěšení, nebo platí útratu v restauraci a kupují drobné dárky.

"Řecko je plné chlapů, kteří netouží po ničem jiném než si užívat s turistkami," vysvětlovala mi nad fotkami z dovolené třiatřicetiletá Marie. Protože na ni doma čeká přítel, jejich svodům s úsměvem odolala.

Její o dvacet let starší kamarádka se už tolik nebránila. "Jsem několik let rozvedená, děti jsou velké a tam bylo tolik příležitostí k seznámení. Vím, že je to jen na pár dnů nebo nocí, ale no a co," usmívá se při vzpomínce na loňskou dovolenou Eva.

Cestovková romance

Připadá vám to nemravné? Jenže tuhle zábavu pěstuje čím dál víc žen a říká se jí sexuální turistika. Od té mužské se liší tím, že nechodíme do strip klubů, na sex show ani nevyhledáváme gigola. Jak to tedy sexuchtivé Češky dělají?

Prostě si zaplatí normální dovolenou, na kterou vyjedou sólo nebo s kamarádkou, přes den se sluní na pláži a užívají si pobyt jako každý jiný a večer se hodí do gala a vyrazí na lov do místních klubů. Tamější pánové už jsou připraveni a buď pro potěšení, nebo za zaplacení večerní útraty vám snesou modré z nebe. Ve věcech lásky a milování jsou totiž odborníci. Věnovat se vám budou celou dovolenou i jen jeden večer.

"Pokaždé odjíždím se skvělou náladou a pocitem, že jsem si užila trochu milostného dobrodružství," přiznává Eva. Samozřejmě ví, že to nebyla žádná láska ani srdceryvný prázdninový románek, přesto vyráží lovit cizince už několik let.

Proč ne Pepa odvedle?

Není vám jasné, proč si Eva neužije s automechanikem z vedlejší vesnice, proč si nevyrazí do klubu v Praze, nebo se neseznámí přes internet s natěšeným českým Pepíkem? To je jednoduché.

Ona i další ženy si tím zaprvé zachovávají anonymitu, protože o jejich letním úletu v Chorvatsku nebo jiné destinaci se jen tak někdo nedozví. Za druhé si užijí naprosto bez závazků a dalších nároků na eventuální vztah, ale hlavní důvod, proč si ženy na dovolenou přibalují do kufru i pár krabiček prezervativů, je nekonečná vynalézavost, pozornost a nakonec i sexuální výkonnost cizinců.

"Nemůžu si pomoct, ale všichni muži, které jsem na dovolené poznala, byli nejen vášniví, ale i galantní a ohleduplní. Tolik lichotek během týdne jsem neslyšela od muže za patnáct let manželství. S nimi si zas na chvíli připadám jako krásná a mladá bohyně. Navíc o sebe pánové nějak víc dbají, jsou krásně oblečení a vždycky voní," líčí přednosti opálených jižanů Eva.

Injekce sebevědomí

Že ze strany osmahlých cizinců nejde o žádné velké city, je jasné oběma stranám. Sice se o tom taktně mlčí, ale proč si pravdou a realitou kazit chvilkovou iluzi?

"Poprvé to byla náplast na mé pocuchané sebevědomí, které se po rozvodu válelo v blátě. Já si najednou připadala jako v románu z červené knihovny. Muži mě obletovali, zamilovaně mrkali očima… Navíc mám zkušenost, že když se konečně dostanu z příšerného každodenního stereotypu, nějak se uvolním a erotické choutky přicházejí mnohem snadněji, než když se doma honím z práce a do práce.," pokračuje.

Návrat do šedivé reality, kde jste zase nezajímavá žena, jedna z mnoha, byl sice drsný, ale dnes jsem o trochu moudřejší a vím, co od své dovolené můžu čekat. Je to jen nádech, během kterého získám elán i víru ve své ženství na několik měsíců," uzavírá své vyprávění a jako bonus přidává radu. "Pokud se chystáte užít si na dovolené, buďte uvolněná a zapomeňte na přehnaná očekávání."

Viagra jde na dračku

O tom, že muži i ženy si dovolenou u moře spojují se sexuálními úlovky, svědčí prodeje lékárny v nejznámějším chorvatské turistickém centru v Dubrovníku. Podle místního deníku Jtarnji tu každou noc v sezóně vyprodají všechny zásoby viagry, afrodiziak, prezervativů a jiné antikoncepce. Nákupčí je pak sotva stačí objednávat. Časopis dokonce otiskl erotickou mapu s vyznačením míst, kde si dávají rande milovníci skupinového sexu, kam chodí lovit ženy nebo kde je možné koupit výlet lodí na erotickou party.

Jen pozor, aby vám noc plná vášně nezkazila život. Riziko nákazy HIV při nechráněném sexu je příliš vysoké a je třeba zvážit, jestli ženám prchavý zážitek slasti stojí za to. Pokud ano, pak lékaři doporučují vždycky užívat prezervativ a zbytečně neriskovat.

Statistiky

Ve světě je nejvyhlášenější erotickou destinací Jamajka, na kterou vášnivost místních mladíků přiláká ročně kolem statisíc sexuálních turistek. Jenže to je pro Češky trochu drahá a vzdálená lokalita, takže dávají přednost Chorvatsku, Kubě, Egyptu, nebo Tunisku.

Podle neoficiálních statistik jsou nejvíce sexuchtivými turistkami Britky, Rusky, Američanky a Němky.

Rizika sexuálních turistek

- Můžete si kromě zážitků dovézt domů i pohlavní chorobu.
- Zamilujete se a probrečíte dva měsíce, než vám dojde, že šlo jen o hru.
- Pokud máte doma partnera, riskujete vztah.
- Vystřízlivění po iluzi lásky bude kruté a vaše sebevědomí tím může utrpět.
- Naletíte na gigola, který po vás bude chtít za lásku horentní sumy.

Autor: Majka Vinická