Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak svádět tělem?

Vztah
23. května 2009 | 05:00

Gesta, mimika, postoj a další držení těla. Máte je pod kontrolou? Měli byste mít, protože až 80 procent toho, co vnímáme na ostatních lidech, tvoří právě neverbální signály.

Sdělujeme si tak i erotické záměry – stejně jako zvířata při páření se i my začínáme před opačným pohlavím předvádět a čepýřit. Ty nejlepší svůdníky či svůdnice poznáte podle sebevědomé chůze, letmého gesta, které vám učaruje, nebo pohledu, který říká vše. Oni už dobře vědí, že řeč těla se dá nacvičit, případně trochu »přifilmovat«. Po dnešní lekci budete moci vstoupit do jejich řad!

INTIMNÍ ZÓNA

Intimní zóna je přibližně půl metrový okruh kolem těla každého člověka. Většinou do ní nepouštíme někoho, koho známe krátce, ale v rámci svádění je potřeba překonat její hranici. Na začátku konverzace se postavte tak, aby se ten druhý cítil bezpečně, poznáte to tak, že nebude poodstupovat a jeho gesta nebudou nervózní. V průběhu hovoru se ale nenápadně přibližujte, jak jen to půjde...

DRŽENÍ TĚLA

Držení těla je obrazem toho, jak se cítíte uvnitř, jak jste spokojeni sami se sebou. Trpíte-li mindráky a nízkým sebevědomím, pak je vaše tělo shrbené a pohyby trhané, svůj prostor chráníte překříženýma rukama a nohama. Lidé, kteří skutečně umí to uvnitř ochraňovat, chodí napřímeně a sebevědomě, jejich pohyby jsou ladné a rozvážné. Světu dávají najevo, že se ho nebojí! Chcete-li někoho »sbalit«, pamatujte na to, že bez sebevědomého těla to nezvládnete. Nohy by vám měly být, ať už v sedě či vestoje, pevnou oporou. Stát se snažte narovnaní, jednou nohou můžete mírně povykročit směrem k protějšku – naznačujete tím otevřenost i pro konverzaci. Sedíte-li, pak seďte pohodlně, ne však příliš rozvaleni, hýžděmi pevně ukotveni k podložce.

GESTA RUKOU

Gesta se naučte používat jen vědomě, jinak se snažte nechávat ruce v klidu. Při konverzaci se vyvarujte hraní si s prsty či nějakou psací pomůckou, podupávání nohou, kývání trupem těla, jsou to projevy nervozity a nevyrovnanosti. Sedíte-li a posloucháte druhého, nechte ruce volně ležet na stole, dlaně na hraně nebo směrem dolů s mírně pokrčenými prsty. Pokud nebudete sedět u stolu, ale na židli volně v prostoru místnosti, nechte ruce volně ležet na svých stehnech, případně s překříženými prsty v posledních článcích prstů. Stojíte-li, nechte ruce volně viset vedle těla, vyvarujte se všem tzv. zámkům – v podobě zkřížení rukou na hrudi, sevření dlaní apod., které váš osobní prostor před druhým uzavírají. Mluvíte-li vy, je velmi dobré, pokud se ruce naučíte názorně využívat jako jakousi pohyblivou pomůcku vašeho projevu.

ÚSMĚV

Ženský úsměv odzbrojuje, to je stará a zaručená pravda. Ale ani muži by jím neměli šetřit! Jakýmkoliv úsměvem při konverzaci – hlasitý záchvat smíchu se nepočítá, toho druhého povzbuzujete a připisujete si tak nenápadné, ale cenné body plus! Nemáte-li příliš hezké zuby, pak se zaměřte na sexy úsměv se zavřenými ústy.

OČI

Má váš protějšek výrazně stažené zorničky a tvrdí, že ho vaše přítomnost těší? Pravděpodobně lže. Oči řeknou pravdu, i když se ji budete snažit skrývat. Doširoka roztažené »panenky« svědčí o zájmu vašem či sváděné oběti. Sebevědomý svůdník či svůdnice očima neuhýbá, ale ani na »kořist« bez přestávky nezírá. Svůj zrak proto občas spontánně odvraťte, ale oči nikdy neklopte! Tím byste dali najevo svou podřízenost a nejistotu. Pokud chcete zrak odvrátit, pak ho obraťte jen do strany. Ti nejzkušenější pak umí nenápadně ovládnout obličejový prostor druhého tak, že očima kloužou z očí na ústa či dále do výstřihu (ženského)...

DOTEK

Fyzický kontakt signalizuje, že jste otevření i citovému kontaktu. Ale pozor – sváděné oběti se začněte dotýkat až v okamžiku, kdy si budete jisti, že tím zabrnkáte na správnou strunu. Vyzkoušejte proto nejdříve jen letmé dotyky a pozorujte reakci svého protějšku. Nebude-li se odtahovat, nebrání nic tomu, abyste »balicí akci« nakonec zakončili ruku v ruce, ústy na ústa...

NAPODOBOVÁNÍ

Napodobování řeči těla je způsob, jak si naprosto nenásilně získat důvěru člověka, se kterým mluvíte. Pokud při hovoru začnete (ať už vědomě nebo zcela mimovolně) napodobovat jeho gesta, slovník, tón hlasu či tempo řeči, má druhá osoba pocit, že se s vámi ztotožňuje, a nevědomky vám začne důvěřovat. Už vám někdy řekl váš nový objev, že se mu s vámi dobře povídá nebo že má pocit, jako byste se znali už roky? Pak máte skoro vyhráno. Když se po chvíli vrátíte opět ke své vlastní řeči těla a druhý vás nechtěně napodobuje, máte vyhráno docela...

TANEC

Proč se při tanci dozvíte o tom druhém ty nejdůležitější informace? Nejenže vstoupíte konečně do nejintimnějšího prostoru své kořisti, ale dostanete se také blízko svým nosem. Způsob, kterým se vyvíjel náš čichový smysl, nám naznačuje, že pach je jedním z nejmocnějších signálů řeči těla, které si mohou dva lidé vyměňovat. Každý člověk má svůj pachový podpis stejně jedinečný jako své otisky prstu. Proto dříve, než si odvedete svou vyvolenou »kůstku« domů, zatančete si s ní!

Autor: kava
Další články z kategorie
 
Sada tří cestovních kufrů
Kategorie Pobyty| Jídlo| Zboží
Celá Čr
2499 Kč
1399 Kč
sleva
44%