Sobota 8. června 2024
Svátek slaví Medard, zítra Stanislava
Oblačno, bouřka 26°C

8 sexuálních pozoruhodností z historie: Největší skupinový sex i drsné pásy cudnosti

  • Erotická historie
    14. května 2024 | 06:00

    Pokud si myslíte, že vás v oblasti sexu a erotiky už nic nepřekvapí, tak stačí nahlédnout do dávné historie. Neuhádnete, z jakého materiálu se dříve vyráběly první kondomy, proč je červeno-fialová rtěnka doménou prostitutek, nebo například co mělo ochraňovat ženy před nevěrou.

  • První kondomy

    Erotická historie
    Autor: ist

    Bezpečnost je na prvním místě, a tak se konečně začaly vyrábět kondomy, které dnes miliony lidí na celém světě chrání před pohlavními nemocemi a před nechtěným početím. Asi těžko si však umíme představit kondomy z mastného papíru nebo zvířecích střívek. To byly první pokusy o kondom. Nejstarší známé kondomy byly nalezeny na jednom z anglických hradů a pocházejí zhruba z roku 1640. Mohli si je však dovolit jen muži z vyšší nebo střední vrstvy. A nasazovaly se jen na špičku penisu. Největší boom kondomy zažily až v 18. století. Byly z lněné látky a prodávaly se po hospodách.

     

    VIDEO: Doba chlupatá? Jak šel čas s ženským ochlupením 

    Video se připravuje ...
    Doba chlupatá? Jak šel čas s ženským ochlupením • VIDEO: Videohub

  • Dildo z kamene

    Erotická historie
    Autor: ist

    Sexuálních pomůcek dnes na trhu najdeme celou řadu, a získat jednu takovou nikdy nebylo jednodušší. Jenže ne vždy byla situace taková. V dřívějších dobách se musely chtivé ženy spokojit s takovými materiály jako je kámen, zvířecí rohy, nebo slonovina. Nejstarší dildo z doby kamenné, které archeologové objevili, měřilo 20 centimetrů a bylo ze siltovce – směsi jílu a tmele. Dále pak nedaleko Šanghaje byly před časem objeveny dva předměty, které evidentně sloužily ke stejnému účelu jako dnešní vibrátory. Jsou vyrobeny z bronzu a jejich stáří bylo stanoveno na více než 2000 let.

     

    VIDEO. Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub
  • Nejplodnější muž v historii

    Erotická historie
    Autor: ist

    Člen královské dynastie Sharif měl svůj vlastní harém. Přechovával v něm pětistovku žen se kterými měl pohlavní styk. S ochranou si určitě hlavu nelámal, protože se mu narodilo celkem 1042 dětí, a tím se stal otcem snad vůbec největšímu počtu dětí v dějinách.

    VIDEO: Gábi se nebojí zeptat: Jak se naučit milovat svoje tělo

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Jak se naučit milovat svoje tělo • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Jedovatá rudá rtěnka

    Erotická historie
    Autor: ist

    Rtěnku používají ženy jako součást celkového make-upu, když chtějí zvýraznit rty. To ale dříve nebylo tak úplně běžné. Rtěnku červeno-fialové barvy používaly ve starém Egyptě hlavně prostitutky, které se specializovaly na orální sex. Muži ji tak totiž snadno rozpoznali. Navíc to nebyla rtěnka jen tak ledajaká – ženy si ji vyráběly z jódu a jedovatých sloučenin bromu, což nejen ženám, ale také mužům, způsobovalo zdravotní problémy.

     

    VIDEO: Gábi se nebojí zeptat: Co je to vaginální mapování

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Co je to vaginální mapování • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Drsné pásy cudnosti

    Erotická historie
    Autor: ist

    Pásy cudnosti se obepínaly okolo boků a byly součástí spodního prádla. Měly různou podobu, od prostého kruhu se zámkem vepředu, až po komplikovanější zařízení s jedním otvorem vepředu a druhým vzadu. A aby to nebylo až tak vulgární, měly být tyto „oblasti“ ozdobeny květinami či srdcovými vzory. Kovové krunýře měly ochránit ženy před nevěrou, když jejich muž byl na cestách. I když jim neumožňovaly mít pohlavní styk, byly pokušením pro svůdce, kteří se pokoušeli uspokojit své milenky tak, že je lechtali i přes pás v intimních místech pavími pery. Jak se říká, zakázané ovoce chutná nejlépe…

     

  • Vyboulené poklopce

    Erotická historie
    Autor: ist

    Ne každému příroda nadělila, a to, z čeho dnes mezi pány panují mindráky, si dřív jednoduše vycpali pilinami nebo látkou. Muži nosívali vyboulené poklopce a bylo to velice populární. Každý z nich tak vypadal víc atraktivně, čímž dámy měly pocit, že jejich ctitelé mají neustále erekci, což jim zřejmě lichotilo.

     

  • 13 tisíc penisů

    Erotická historie
    Autor: ist

    Neuhádnete, co si faraon Merenptah odvezl z vyhrané bitvy nad Libyjci. Přikázal, aby poraženým vojákům uřezali penisy, které si následně odvezl do Egypta. Co s nimi udělal, však nikdo neví.

     

  • Největší skupinový sex

    Erotická historie
    Autor: ist

    Nejen dnes, ale i dříve se lidé oddávali skupinovému sexu, který byl dříve dokonce mnohem populárnější než je dnes. Nechodilo se však do swingers klubů, ale vášnivému milování se ve starém Římě oddávalo na 7 tisíc lidí dohromady. Jak to tehdy asi muselo vypadat, a jak rychle se šířily pohlavní nemoci, to ponechme fantazii…

     

Autor: Monika Vráblíková
Klíčová slova:  sex, historie, skupinový sex, erotika
Diskuse ke článku
.