Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Do postele jedině naostro! Tohle se stane, když budete spát nahá

  • Spaní naostro má mnoho benefitů!
    11. června 2023 | 06:00

    Schválně – v čem večer uléháte? Máte na sobě pyžamo, noční košili, spodní prádlo, nebo vůbec nic? Proč je poslední varianta nejlepší? 

    I takováhle drobnost totiž dokáže ovlivnit vaše fyzické i psychické zdraví. Takže si tuhle libůstku rozhodně nenechávejte jen na dny, kdy panují tropy. Zkuste ji praktikovat ideálně po celý rok, noc co noc.

  • LEPŠÍ SPÁNEK

    Jestliže se nemůžete se spaním dole bez ztotožnit, třeba vám to přijde nehygienické, necítíte se takhle ve své kůži, pak experti doporučují volit co možná nejvolnější oděv. Zkuste pro začátek košili na ramínka kratšího střihu – bez kalhotek, pochopitelně. Je vám takhle zima? Zkuste to překonat, otužujte se. Přece jen chladnější vzduch (který stojí i za tím, že si vaše tělo udrží nižší teplotu) výrazně zlepšuje kvalitu spánku. A co je taky bonus: usínání uspíšíte. Teplota těla totiž kvečeru a v noci klesá a kvůli tomu se cítíte ospalá, taky se budete méně budit.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Podívejte se na tipy, jak rychleji usnout. • VIDEO: Moje zdraví / iStock.com

  • SEBEVĚDOMÍ VYLÉTNE VZHŮRU

    Když budete usínat nahá, nebudete mít takový problém s nedokonalostmi vlastního těla. Zkrátka je spíše přijmete za své a postupem času vám nebudou připadat tak zásadní. Budete sama se sebou jednoduše spokojenější.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Miluška Bittnerová: Když žádné sebevědomí nemám, nemohu ho dceři předat. Snad to zvládne její otec

  • KILA DOLŮ

    Když se nahá skvěle vyspíte – protože, jak už bylo zmíněno, holé tělo si lépe udrží nižší teplotu – snížíte i hladinu kortizolu. A to je pro udržení hmotnosti nebo při touze zhubnout klíčové. Nebudete během dne tolik uzobávat všechno, na co padne váš zrak, nepřepadnou vás touhy a chutě na nezdravé potraviny. Obecně budete i méně jíst.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Agáta Hanychová: Když je žena rok po porodu tlustá, tak je to jen její lenost

  • ROZJASNĚNÁ POKOŽKA

    Kůže potřebuje dýchat, baží po volnosti. Přes den jste nucena ji zahalovat, a ona se přitom dusí – zvlášť pod umělými materiály. Šance to změnit a ulevit jí nastává právě v noci. Takhle jednoduše se můžete vyhnout různým vyrážkám, zapařeninám, otlakům nebo i vážnějším kožním onemocněním. Nahá kůže si odpočine, uvolní se, rozjasní, dostane prostor se zregenerovat. I krev bude lépe proudit, když vás nebude nikde nic tlačit – třeba guma v pase.

  • BEZ STRESU

    Nejspíš ho ze života úplně nevyzmizíkujete, ale jeho míra může o dost klesnout. Nahotou se rychleji oprostíte od napětí a tlaku a spíš si navodíte pocity pohody a uvolnění. Mnozí si nemůžou vynachválit kontakt s chladivým povlečením, který je rychle ukolébá. Budit se pak budete s pocitem lehkosti a svěžesti.

  • VÍC SEXU

    Intimita s partnerem se rozhodně prohloubí. Tedy pokud v tom bude s vámi a pod peřinou rovněž nahý. Když se kůže dotýká kůže protějšku, uvolňuje se hormon lásky a důvěry. Tělo je rychleji nastartované na milostné hrátky. Navíc okamžitému sexu nic nebrání, se svlékáním se nemusíte zdržovat. Zkrátka vztah můžete prohloubit i něčím tak prostým, jako je usínání bez oblečení.

  • TAKÉ MUŽŮM VOLNOST SVĚDČÍ

    Zvlášť pokud patříte do skupiny žen, které se potýkají se svěděním nebo akné v intimní oblasti. Díky shozenému oblečení nejspíš už nebudete tak často navštěvovat svého gynekologa. „Jestliže máte intimní partie pořád zakryté, zvlášť látkou, která nepohlcuje vlhkost ani ji neodvádí pryč, vaše pokožka se stane živnou půdou pro bakterie a kvasinky,“ říká gynekoložka Alyssa Dweck, která se podílela na knížce Průvodce od A do Z pro vaši V (V znamená vagina). I ženy procházející menopauzou, které bojují s nočním pocením, by měly o větrání tam dole popřemýšlet. Nejde ale jen o něžné pohlaví. Také genitálie mužů, které jsou neustále zahalené, trpí. Urolog Brian Steixner varuje, že teplo a vlhko zrovna nesvědčí produkování kvalitních spermií. Když už prádlo na spaní, tak jedině o číslo větší trenýrky.

  • PRO SLADKÝ SPÁNEK

    Pět hodin před usnutím dejte vale kofeinu ve všech jeho podobách (káva, čaj, colové nápoje, ale údajně i čokoláda), abyste nenabuzovala organismus. Čtyři hodiny před spaním si odpusťte jídlo, cigarety i alkohol (stojí za nočním buzením a příliš brzkým vstáváním). Tři hodiny před ulehnutím necvičte, nepracujte, nechte myšlenky s tematikou povinností odplout, nevěnujte jim žádnou pozornost. Dvě hodiny před cestou do postele odložte mobil, zapomeňte na fyzickou aktivitu – maximálně se připouští pohodová procházka nebo meditace. Hodinu před zavřením očí vyvětrejte v ložnici, pohlídejte si, abyste usínala při teplotě maximálně kolem devatenácti stupňů.

     

    Tento článek a mnoho dalších zajímavých novinek, tipů a článků najdete v pondělí v tištěném Blesku pro ženy na novinových stáncích nebo na našem iKiosku zde >>>

Autor: Kateřina Pokorná
Diskuse ke článku
.