Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Co rajcuje ženy a co muže? Top 10 největších sexuálních vzrušení podle pohlaví

6. října 2022 | 06:00

Vzrušení hraje v sexu jednu z klíčových rolí. Pokud nás partner nebo celá situace nevzrušují, pak je celkový prožitek ze sexu minimální. Jenže každého z nás vzrušuje něco jiného. Jinak to má každá žena a jinak to mají i muži. Co se tedy ocitlo na žebříčku těch nejvíc rajcovních věcí, jež nás dostanou do varu? A jak se liší ten ženský žebříček od toho mužského?

Vrcholem sexuálního vzrušení je pro ženy nejčastěji orgasmus společný s partnerem, pro muže naopak první milování s novou partnerkou. Ukázal to nedávný průzkum platformy IllicitEncounters.com, který sestavil žebříček deseti největších sexuálních „nabuzovačů“. Které položky jsou pro muže i ženy společné? A koho naopak poměrně spolehlivě nabudí čerstvě vyprané povlečení?

Co je to sexuální vzrušení?

Sexuální vzrušení je možné definovat jako kombinaci kognitivních a fyzických reakcí na erotický podnět, který může být vnitřní nebo vnější. Člověka může vzrušit řada věcí od obrázku či jiného vizuálního podnětu přes doteky až po vlastní fantazie. Na to, co muže a ženy nejčastěji dostane na vrchol sexuálního vzrušení, se nedávno zaměřil i průzkum zadaný seznamovací platformou pro zadané IllicitEncounters.com, do něhož se zapojilo kolem 2000 mužů a žen.

Podívejte se na rozhovor o ženské sexualitě:

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

Ženský top žebříček

U něžného pohlaví tomuto žebříčku kraluje orgasmus společný s partnerem – na prvním místě ho uvedly celé dvě třetiny žen. Druhá pozice patří sexu během dovolené, který je největším vzrušením zhruba pro čtyři z deseti dam. Následuje mnohonásobný orgasmus, který jmenovalo 36 % respondentek, a těsně za ním se s 35 % umístil dobrý orální sex. Zhruba třetinu žen, konkrétně 32 %, poté nejvíce vzruší víkendové radovánky s milencem. „Šesté místo patří sexu s bývalým partnerem, sedmé erotickým hrátkám na čerstvě vypraném povlečení. Na osmé pozici stanul sex k narozeninám a žebříček pak uzavírají na devátém místě sex s cizincem a na desátém valentýnský sex, který milují zejména romantické typy,“ komentuje průzkum Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz, který prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

Mužský top žebříček

I u mužů se první místo v tomto žebříčku týká partnerského sexu, ovšem docela jinak, než je tomu u žen. Více než polovina mužů (56 %) totiž uvedla, že je nejvíce vzrušuje první sex s novou partnerkou. Následuje sex s bývalou partnerkou a třetí příčka s 35 % poté patří sexu s cizí ženou. „Společný orgasmus s partnerkou se poté u mužů umístil až na čtvrtém místě. Na pátém následuje natáčení erotické nahrávky s partnerkou, šesté místo patří víkendovému dobrodružství s milenkou. Závěrečnou čtveřici žebříčku tvoří narozeninové milování, orální sex, milování venku a dovolenkový sex,“ uzavírá Adam Durčák.

 

Autor: Gabriela Röhrichová, inf