Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Blondýna, bruneta, nebo zrzka? Hádejte, které ženy zvolili muži nejlepšími milenkami

Tak která je lepší milenka?
8. dubna 2021 | 06:00

Je opravdu barva vlasů rozhodující v tom, jaké jsou ženy milenky? Možná na tom opravdu něco bude. V každém případě vás seznámíme s docela zábavnou studií, která přihazuje polínko do plamene sváru mezi blondýnkami a brunetami, ale nesmí se zapomínat ani na rusovlásky, šedovlásky a černovlásky. O čem tedy muži rozhodli a jaké zkušenosti mají? Dámy, už snad budou otevřená i kadeřnictví, tak popřípadě můžete zkusit změnu!

Polovina mužů považuje blond ženy za nejatraktivnější, druhé místo patří zrzkám, třetí příčku obsadily černovlásky. Ač jsou blondýnky při sexu podle mužů plné entuziasmu, nejsou v posteli nejlepší. Tento titul patří s přehledem brunetkám, které za nejlepší milostné partnerky označilo 41 % mužů. Co do věrnosti pak jednoznačně vítězí zrzky. Vyplývá to z výsledků nedávného průzkumu seznamky IllicitEncounters.com.

To, že barva vlasů hraje značnou roli v posuzování atraktivity žen, není žádnou novinkou. Tradičně jsou jako nejvíce žádoucí a sexy posuzovány blondýnky. „Světlé vlasy jsou tradičně asociovány s mládím a krásou a blond ženy jsou považovány za ženštější. Často totiž podle vědců mívají vyšší než průměrnou hladinu estrogenu, takže mají jemnější, atraktivnější rysy,“ uvádí Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz, který prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

Podívejte se na rozhovor z cyklu Blesku pro ženy Nejsi v tom sama o ženské sexualitě a erotických pomůckách:

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

Titul nejvíce atraktivních žen připadá blondýnkám i podle výsledků nedávného průzkumu britské seznamky pro zadané IllicitEncounters.com. Podle něj zhruba polovina (51 %) z 800 mužských respondentů hodnotí jako nejatraktivnější právě blondýnky. Za ně se s velkým odskokem zařadily zrzky s 18 %, třetí místo obsadily ženy s přirozeně černými vlasy (15 %). Čtvrté místo pak patří brunetkám (14 %) a páté ženám s šedivými vlasy (2 %).

Nejlepší v posteli jsou brunetky. Ale také jsou nejméně věrné!

Přestože blondýnky v otázce atraktivity drtivě zvítězily, nejsou podle respondentů daného průzkumu nejlepšími milostnými partnerkami. Toto prvenství s přehledem získaly co do atraktivity předposlední brunetky. To, že právě ony jsou v posteli lepší než ženy s jinou barvou vlasů, tvrdí 41 % mužů. Hnědovlásky jsou podle nich v sexu především dobrodružnější a otevřené novým zkušenostem. Blondýnkám v tomto ohledu patří druhé místo s 26 % hlasů. Muži u nich oceňují nadšení pro věc a ochotu potěšit. Černovlásky, které jsou podle mužů v posteli dominantní a poněkud výstřední, označilo jako nejlepší milenky 18 % respondentů, zrzky poté 12 % s tím, že jsou vášnivé a smyslné. Poslední místo opět patří ženám s šedými vlasy (3 %), které navíc muži popisují jako zkušené, ale náročné.

Brunetkám ovšem patří podle průzkumu i další prvenství, a to v nevěře. Třetina žen, které si na seznamce pro zadané hledají milence, jsou právě hnědovlásky. Naopak nejvěrnější jsou dle výsledků „vášnivé“ zrzky, na které připadá jen 5% podíl uživatelek daného webu.