Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Na vlastní kůži: Jak se vyrábějí dilda a vibrátory? Redaktorka Gábi to vyzkoušela!

17. listopadu 2015 | 06:00

Na svou pracovní náplň si opravdu mnohdy nemůžu stěžovat. Místa, kam se díky práci podívám, jsou velice rozmanitá. Tentokrát jsem se byla podívat v továrně na erotické pomůcky a zjistila jsem, jak se vyrábějí, a to od prvního kroku až k tomu poslednímu.

Vyrazily jsme díky Intimity butiku, do německých Brém, kde se nachází továrna Fun factory – velký výrobce erotických pomůcek. Jejich specialitou je barevnost a rozmanitost. Zajímalo nás, jak celý proces výroby probíhá, a to od první chvíle.

Firmy používají lékařský silikon téměř pro většinu svých produktů. Barvičky mají úžasné, a jelikož počáteční hmota je vždy bílá, musí se smíchat s požadovanou barvou. Barevný silikon se posléze nalije do forem, nechá se zatuhnout a potom se z forem vyndává.

Video se připravuje ...
Lití silikonu do formy • VIDEO: Gabi Röhrichová

Ještě donedávna se všechny tyto úkony dělaly ručně, teď už většinu dělají stroje. Mohla jsem si vyzkoušet, jak je to těžké, vyndat silikon z formy. Potřebujete na to opravdu docela sílu, takže si vůbec nedovedu představit, jaké to muselo být, dělat na lince a celý den tahat robertky z formy.

Video se připravuje ...
Vyndavání dilda z formy • VIDEO: Gabi Röhrichová

Jednou z původních forem je dildo ve tvaru delfína. Mohla jsem si s kolegyněmi vybrat barvu, která se nám líbila. Zvolily jsme růžovou. Pomocí přístroje, ve kterém se barva míchala se silikonem, jsme vlily silikon do formy, dvacet minut ho nechaly tuhnout – a voila, dildo bylo na světě!

Video se připravuje ...
Vkládání motorku • VIDEO: Gabi Röhrichová

Dildo se samozřejmě od vibrátoru liší tím, že nemá vibrační schopnosti, tudíž je jeho výroba mnohem jednodušší než u vibrátoru, do kterého se ještě musí umisťovat drobná mechanika s motorkem. Tuhle práci už ovšem musí dělat člověk, stroj vyrábí jen obaly, do kterých se zbylé komponenty vkládají. A specialista na elektrické motorky je, dámy, docela fešák! No posuďte samy.

Video se připravuje ...
Hlavní mechanik názorně ukazuje jak se sestavuje vibrátor • VIDEO: Gabi Röhrichová

Výsledný výrobek, na kterém jsme se samy podílely, jsme dostaly jako dárek a mohly si ho odvézt domů. Nebyl to jediný dárek a musím přiznat, že jsme na letišti, jelikož jsme cestovaly pouze s příručním zavazadlem, zažily docela komickou situaci. Místní letištní pracovník nás nechal kufry otevřít a velice se podivoval jejich obsahu. Až poté, co jsme mu vysvětlily, jaký byl účel naší návštěvy, pokýval hlavou a s šibalským úsměvem nás propustil.

Výsledný výrobek ve tvaru delfína
Autor: archiv