Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 úžasných schopností penisu, o kterých jste určitě neměla ani zdání

  • Myslela jste si, že o penisu už víte úplně všechno?
    8. října 2015 | 06:00

    Příroda je úžasná čarodějka! Naše těla jsou toho jasným důkazem, dodnes nám nejsou jasné všechny jeho funkce a vůbec hranice možností, kterých jsme schopni dosáhnout. Zaměřme se na jednu část mužského těla – penis. Má mnohem víc funkcí, než jste pravděpodobně do dnešního dne věděla.

  • Dokáže likvidovat semeno svého soka


    Autor: shutterstock
    Funkce zavádění semene do lůna ženy je nám dobře známa. Ovšem to, že penis má také funkci semeno z vaginy odstraňovat, je nový poznatek, který vzešel od výzkumníků z univerzity v Albeně ve Spojených státech. Rýha, která je na spodní části žaludu, má prý při pohybu ven z vaginy odstraňovat případné zbytky semene po sokovi, jenž zde byl první. Asi se to zas tak často nestává, ale co kdyby...

  • Přežije setnutí hlavy


    Autor: scom
    Penektomie, neboli amputace penisu, je něco, co může mnoho mužů strašit v nejhorších nočních můrách. Ovšem někdy je tento zákrok nutný. Nemusí se odstranit celý penis, ale rakovinové onemocnění si občas žádá drastická řešení. Penis má ovšem tu skvělou vlastnost, že si je schopen i po částečné amputaci zachovat všechny funkce, včetně erekce a ejakulace!

  • Dokáže předpovídat funkce jeho mozku


    Autor: Shutterstock
    Muži, jimž v klidovém stavu visí penis nalevo, což je mimochodem většina z nich, jsou pravděpodobně ovládáni levou mozkovou hemisférou, tvrdí výzkum časopisu Human Reproduction. Levá mozková hemisféra může také za to, že muž píše pravou rukou, má větší pravou nohu než levou a ještě další tělesné asymetrie. Ti, které řídí levá hemisféra, jsou více logicky založení a mají lepší matematické uvažování. Pravá hemisféra řídí lepší představivost a empatii. Takže jestliže má penis na levou stranu, bude si umět skvěle vypočítat, kolik má dát v restauraci dýško, ovšem absolutně nepochopí, proč jste na něj právě v tuto chvíli naštvaná.

  • Může ejakulovat i bez erekce


    Autor: profimedia.cz
    Studie, kterou vydalo kalifornské zdravotnické centrum v Oaklandu, tvrdí, že muži nemusí mít erekci, aby mohli vyronit semeno. Ač se vždy zdálo, že erekce a ejakulace jdou pěkně ruku v ruce, ukázalo se, že když muži vypuzují semeno, používají k tomu pánevní svalstvo, které nemá na erektilní funkci vliv, takže může vypudit semeno i bez erekce.

  • Dostřelí až do 2,5 m


    Autor: scom
    Před několika lety zjišťovala univerzita v Indianě pod vedením známého specialisty na sexuální výzkumy Alfreda Kinseyho, do jaké vzdálenosti muž dokáže vystřelit sperma při ejakulaci. Rozdíly ve vzdálenostech dostřiku se prý mohou vysvětlovat tím, jak je muž se svou erekcí a s ní související ejakulací – a z toho vyplývajícím orgasmem – spokojen.

Klíčová slova:  penis, funkce, sex, zajímavosti
Diskuse ke článku
.