Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Největší mýty o ženském orgasmu

  • Orgasmus a mýty o něm, jež je třeba vymýtit
    8. září 2015 | 06:00

    Ještě stále mezi lidmi koluje dost mýtů týkajících se ženského orgasmu, které je třeba uvést na pravou míru. Tyto nepravdy se totiž šíří a mnoho lidí jim opravdu věří – a tak to nemůžeme nechat. Probereme si je pěkně postupně, jednu po druhé, a možná zjistíte, že přece jen existuje něco, co vám uniklo.

  • Dosažení orgasmu je jediným cílem sexu


    Autor: shutterstock
    Sex je o potěšení, intimitě a spojení dvou lidí. Neměli bychom se jak honicí psi hnát jen za tím jedním cílem a neužívat si celou cestu k němu. Možná si myslíte, že už jste všechno vyzkoušela, zažila a nemůže vás už nic překvapit. Ale sex je o vjemech a hraní si, které přináší potěšení po celou dobu, a orgasmus je jen příjemný vedlejší produkt. Používejte veškeré své dostupné zbraně, jazyk, rty, prsty, ruce, nohy, vše, co vás napadne, a uvidíte, že to pokaždé bude skvělé dobrodružství.

  • Všechny ženy mohou prožívat mnohonásobný orgasmus


    Autor: shutterstock
    My ženy máme ohromné štěstí a organismus vystavěný tak, že jsme schopné prožívat mnohonásobné orgasmy. Ovšem neznamená to, že je toho schopna každá žena. Naopak: není jich mnoho. Nesmíte se tím ale při sexu stresovat. Většinou tehdy, když budete myslet na to, jak moc chcete dosáhnout orgasmu, nebo dokonce mnohonásobného orgasmu, tak se tak nestane. Jakmile si začnete sex užívat a vypnete hlavu, dostaví se!


  • Je v pořádku předstírat orgasmus


    Autor: shutterstock
    Je dost pravděpodobné, že pokud budete předstírat orgasmus, muži to nepoznají! Ovšem pozor: za takový herecký výkon se Oscaři nerozdávají, není na co být pyšná. Sex nemusí končit orgasmem, ale je důležité, aby vám přinášel potěšení. Hrát divadélko neposlouží nikomu, vám už vůbec ne. Nechcete přece předstírat celý život. Takže s pravdou ven!

  • Sex s ochranou nestojí za nic


    Autor: shutterstock
    To je opravdu hloupost. Naopak – bezpečný sex nám dává jistotu, že vše bude v pořádku, ať už se to týče těhotenství nebo sexuálně přenosných chorob. Orgasmus u ženy začíná v hlavě, pokud bude celou dobu při sexu myslet na to, jestli všechno dobře dopadne, tak se nemůže uvolnit a užít si to.

  • Ženy nemají rády rychlovky


    Autor: shutterstock
    Každá z nás je jiná a každé se líbí něco jiného. Rychlovka většinou nekončí orgasmem, ale také to není pravidlo. Strašně moc záleží na tom, kde a s kým, jak, za jakých podmínek. Může to být velice vzrušující nebo jen akt sblížení s partnerem, když na nic jiného není čas.

  • Když máte šikovného partnera, není třeba sexuálních hraček


    Autor: shutterstock
    To je taky pěkný výmysl. Dosáhnout orgasmu není mnohdy pro ženy snadné, a proto použití jakýchkoli prostředků, které k němu dopomohou, je absolutně v pořádku i s tím nejšikovnějším milencem na světě. Neexistuje správná cesta, ale cesta, která vyhovuje právě vám, a čím více hraček vyzkoušíte, tím lépe.

  • Penetrace je klíčem k ženskému orgasmu


    Autor: shutterstock
    Klasická soulož většině žen k dosažení orgasmu nestačí. Asi jen 25 procent žen dosahuje orgasmu bez dráždění klitorisu. Existují ovšem polohy, při kterých dochází při sexu ke tření, a tím pádem jde v podstatě o stimulaci klitorisu. Ten je ve většině případů klíčem k tomu, aby žena dospěla k vyvrcholení.

  • Mužský orgasmus má přednost před ženským


    Autor: shutterstock
    V žádném případě! Váš orgasmus je stejně důležitý jako jeho a jen kvůli tomu, že vám to třeba trvá déle nebo že ho prožíváte jinak, není třeba zůstávat sedět na zadním sedadle. Hlaste se o svá práva.

     

Diskuse ke článku
.