Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šest důvodů, proč je sex po padesátce lepší než ve dvaceti

  • 21. června 2022 | 06:00

    Člověk ve dvaceti může mít pocit, že právě zažívá ty nejlepší okamžiky svého života. Padesátka je pro něj tak daleko, že představa toho, že i tehdy bude zažívat chvíle plné sexu, se zdá neuvěřitelná. Ale je tomu tak! Tělo už sice možná není tak dokonalé, ale ono to vůbec nemusí být na závadu. 

    Že vás nenapadá, jaké výhody může mít sex po padesátce? Přesvědčíme vás o tom, že je jich spousta, a všechno jsou to pádné důvody, proč byste se neměla stárnutí obávat.

  • Znáte mnohem lépe své tělo

    Autor: Shutterstock.com

    Pravděpodobně už máte za sebou porod, kojení, tahání ratolestí na ramenou při celodenním výletu. Své tělo tak znáte mnohem lépe a víte, co všechno si k němu můžete dovolit a na jakou strunu zabrnkat, aby správně hrálo. To potvrzuje i lékařka Lauren Streichen z North-West University v USA. "Mé pacientky po padesátce mají o sobě mnohem lepší mínění než ty mladší," říká. Chápou totiž, že při každém pohlavním styku nemusí prožít orgasmus. Umějí také mnohem lépe pracovat se sexuálními hračkami a vědí, jak se pořádně uspokojit. 

    Podívejte se na video o ženské sexualitě:

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

  • Zažijete lepší orgasmus

    Autor: profimedia.cz

    S tím souvisí i další pozitivum sexu po padesátce. Ženy v tomto věku si většinou užívají intenzivnější a delší orgasmy, než když jim bylo dvacet. "S manželem jsme spolu patnáct let a musím přiznat, že ten nejlepší milostný život prožíváme poslední dva tři roky. Nikam nespěcháme, máme času dost na předehru a oba si to maximálně užíváme. Když to srovnám s mými telecími lety, kdy jsem ve všem hrozně spěchala, je to jak nebe a dudy," svěřuje se Mirka.

  • Užijete si více mazlení

    Autor: Shutterstock.com

    Chlapi v nejlepších letech se k vám v noci také rádi přitulí a nebudou prskat nad tím, že se chcete mazlit. Není to tím, že by na víc nestačili. Protože už není váš sex jen rychlovka, při které se pomalu nestihnete ani nadechnout, vyplaví se vám oběma z těla více hormonu oxytocinu. Ten zvyšuje touhu po intimitě a pocit důvěry. Muži pak nedělá problém spát celou noc v objetí. 

    Podívejte se na video, kde pornoherečka radí, jak si užít lepší sex:

  • Váš život je mnohem klidnější

    Autor: Shutterstock.com

    Ve třiceti pravděpodobně vstáváte k malým dětem nebo se o ně třeba zrovna pokoušíte, což může být stresová situace. Dlouhá léta jste tak přepnutá spíše do modu "matka" než "milenka". Ale po padesátce už máte děti většinou odrostlé, takže nehrozí, že by vás v noci překvapily v posteli se slovy, že se samotné v pokojíčku bály. Kromě toho máte také více energie, a tak až se zase jednou probudíte v pět hodin ráno ze zvyku, protože takto se probouzely vaše malé děti, využijte toho a něžně probuďte i svého muže. 

    Podívejte se, jak být tou nejlepší milenkou:

    Video se připravuje ...
    Jak být lepší milenka • VIDEO: Bpž/ccmixter.org(Ramblinglibrarian)/shutterstock

  • Umíte si o to říct

    Autor: Shutterstock.com

    S postupem věku se z nás stávají čím dál tím větší sobci, vy z toho ale můžete vytěžit maximum. Když se vás muž zeptá, co se vám skutečně líbí, nebojte se mu to říct a pořádně ho na to navést. A to není věc, kterou bychom v sobě měly od začátku života, musíme k ní během let dospět a musíme se přestat stydět říkat, jak to máme nejraději. 

  • Nedožadujete se vyznání

    Autor: Shutterstock

    Může to být osvobozující nejen pro vás, ale i pro vašeho partnera. Když ve dvaceti usínáte vedle svého milého, aniž byste předtím zažili vášnivý sex, můžou se vám hlavou honit myšlenky typu: "Tak to ho už asi nepřitahuji." Nebo: "To už mě asi nemá rád." A podobně. Ve padesáti jste naopak ráda, že máte klidnou noc a v pohodě se vyspíte. Víte totiž, že vás váš protějšek má rád i tehdy, když spolu nespíte každou noc. Zítra je také den, ne?

    Život se dá pořádně rozjet i po padesátce! Nevěříte? Přečtete si o tom v novém vydání magazínu Blesk pro ženy, které právě najdete v novinových stáncích, nebo si ho můžete v tištěné i elektronické formě objednat v našem iKiosku ZDE.

    Autor: archiv

Autor: Marie Šilhová, red
Diskuse ke článku
.