Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Co dělat, když sex netrvá déle než pár minut?

  • Pokud máte v sexu nějaký problém, je dobré o něm mluvit
    3. února 2014 | 15:50

    Několikaminutový nebo dokonce spíše minutový sexuální styk trápí muže obvykle opravdu v raném mládí. Věk ale vše neřeší.


    Neuspokojuje mě sex s mým přítelem. Vždy je brzy "udělaný", ještě než se to začne líbit mně. Jsme spolu skoro dva roky,“ ptá se v poradně na webu www.sexualne.cz čtenářka Dana a obává se, že problémy souvisejí právě s tím, že se s přítelem nevidí denně.

    Lékařka Jana Lesková se ale domnívá, že odloučení by spíše mělo chuť na sex zvyšovat. Ale! Je třeba si s partnerem o všem diskutovat. „Zkuste si o tom promluvit, říci mu, že potřebujete více času na předehru a delší pohlavní styk,“ radí.

    Promluvme si
    Nejen pro Danu pak platí, že pokud žena není v sexuálním životě spokojená, neměla by se zdráhat partnerovi říci, co se jí nelíbí, a jak by ji měl stimulovat. Můžou to udělat přímo při milování. „Samozřejmě nějak zaobaleně a šetrně,“ radí odbornice.

    Sexuální frustrace je hrozná
    Autor: Shutterstock

    Na druhou stanu je možné, že Danu partner ale prostě celkově nebaví. Vzhledem k tomu, že jsou mladí a nemají žádné závazky, pak by samozřejmě bylo nejlepší se rozejít.

    Pokud je ale v tomto směru všechno v pořádku, pak je na místě se soustředit na partnerův problém. „Snažte se s ním souznít a nějak se společně naladit. Partner by se mohl naučit nějaké techniky na stimulování sexuálního pudu a oddalování vyvrcholení, ale to je na něm,“ radí lékařka. V krajním případě pak pomůže společná návštěva sexuologa.


    Pravidelný trénink
    Délku trvání erekce při pohlavním styku je do určité míry možné natrénovat. Během pohlavního styku můžete orgasmus oddálit, třeba tak, že své myšlenky zaměříte jinam. Můžete nechat erekci i zcela opadnout, v té chvíli se pak intenzivněji věnujte partnerce.


    ...
    Autor: shutterstock.com
    Co radí muži? Zkuste se například dívat na kytku vedle postele nebo jiné neutrální místo. Některým pomáhá hluboké dýchání nebo počítání násobilky. Prostě se zkusit soustředit na něco totálně nevzrušujícího.
    V oddálení ejakulace mužům pomohou i znecitlivující krémy, které koupíte v každém sexshopu. Řešením může být také kondom, který citlivost penisu snižuje.

    Pro prodloužení sexu a výdrže můžete experimentovat s polohou. Pro kontrolování a ovládání ejakulace je nejvhodnější poloha "na koníčka", kdy ležíte na zádech a vaše partnerka je nahoře. V této pozici jste nejvíce uvolnění a můžete se soustředit na sledování pocitů a reakcí svého těla.

     

     

Klíčová slova:  sex, problémy, styk, rada, vztahy
Diskuse ke článku
.