Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

8 choulostivých debat o sexu, které prostě musíte přežít

  • Neschovávejte se před nepříjemnými debatami o sexu
    18. ledna 2014 | 15:00

    Je statisticky dokázáno, že páry, které spolu mluví o sexu, mají mnohem kvalitnější a dlouhodobější vztah, než ti, kteří jistá témata v intimním životě nikdy neřeší, ač s nimi nejsou spokojeni. Dali jsme dohromady osm otázek, které by se měli prodiskutovat v každém vztahu, ač to mnohdy není příjemné.

  • Limity

    Tohle snad není možné!
    Autor: shutterstoclk

    Pokud se nechcete ocitnout nenadále v situaci, která by byla nepodobná románu Padesát odstínů šedi a jen v panice křičela: „Ježiši, co mi to děláš!“ Bylo by dobré s partnerem nejprve prodiskutovat, kde končí vaše hranice, kam už rozhodně nejste ochotna zajít. Určitě je dobré pokud chcete experimentovat, ale měli byste znát své limity předem.

  • Zajeté koleje

    Manželství
    Autor: Shutterstock.com

    V dlouhodobém vztahu je velice jednoduché dostat se do vyjetých kolejí nejen v běžném životě, ale také v sexu. Proto je dobré, když jste v tomto ohledu nespokojená, pročíst si s partnerem třeba pár knih, nebo si zajít za sexcouchem a přijdete na to, že je toho ještě hodně co jste nevyzkoušeli.

  • Dysfunkce

    Paní Eva se snaží vyrovnat s manželovou nevěrou a začít vztah znovu.
    Autor: Shutterstock.com

    Selhání nebo příliš rychlé vyvrcholení jsou pro muže velmi citlivými tématy. Většinou se o nich nechce v posteli vůbec bavit. Pokuste se ho v tom případě odpoutat od chmurných myšlenek a ukažte mu, že vás může uspokojit i jinak. Pokud se problémy opakují, potom se pokuste si s ním o tom promluvit a zjistit, příčinu. Odborník občas není od věci.

  • Bezpečnost

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je úplně jedno kolik sexuálních partnerů jste vy nebo váš partner měli, v každém případě, než spolu poprvé skočíte do postele, bylo by dobré prodiskutovat ochranu. Pokud vám na tom opravdu záleží, můžete si dojít s partnerem na krevní testy, abyste vyloučili veškerá rizika.

  • Exkluzivita

    Podle vědců zvyšuje sex počet mozkových buněk.
    Autor: profimedia.cz - ilustrace

    Pokud máte partnera, potom předpokládáte, že nemá žádnou jinou partnerku, ale možná byste si to měli společně ujasnit. Nesdílíte společné bydlení a nevíte o každém jeho kroku a proto, pokud si chcete být jistá, že se nebude stýkat s žádnými dalšími ženami, udělejte si v tom jasno.

  • Načasování

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ne vždy máte náladu na sex oba ve stejnou chvíli. Rozhodně byste se do toho neměla nutit, protože by to pro vás ani nebylo uspokojivé. Vysvětlete to partnerovi. Pouhé odmítnutí by mohlo být příliš tvrdé a nechcete, aby to znělo, jako byste nechtěla sex už nikdy v životě.

  • Manuál

    Sex
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud se vám v posteli něco líbí a máte něco ráda nebo toužíte něco nového vyzkoušet, dejte to partnerovi vědět. Každá žena je jiná a každá má své individuální potřeba a muži nemohou tušit, co vás rajcuje, pokud jim to neřeknete.

  • Plánování

    sex
    Autor: Shutterstock.com

    To zní asi příšerně neromanticky, ale dnešní doba je tak hektická a jak vy, tak váš partner máte jistě nabitý pracovní program a občas se stává, že sex, vám z toho programu úplně vypadne a to by se stávat nemělo. Pokud se to tak děje, bude lepší přejít na plánování a zařadit zase sex zpět do vašich životů.

Klíčová slova:  sex, problémy, nepříjemnost, láska, vztah
Diskuse ke článku
.