Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dopřejte si sex alespoň 4x týdně, budete mít vyšší plat!

Vědci zjistili, že lidé, kteří mají sex čtyřikrát či víckrát týdně, vydělávají o pět procent více než ti, kteří souloží méně často.
29. srpna 2013 | 10:00

Šťastnější, zdravější a dokonce i bohatší. A to vše jen díky pravidelnému milování. Zdá se vám to neuvěřitelné? Za zkoušku to určitě stojí! Vědci totiž prokázali, že lidé, kteří žijí aktivním sexuálním životem, vydělají podstatně víc peněz.

"Lidé potřebují milovat a být milováni jinými lidmi. Ať už sexuálně - vášnivě a naplno, nebo jen romanticky. Pokud však tyto elementy scházejí, stanou se náchylnými k osamocení, sociální úzkosti a depresím, což může negativně ovlivnit jejich pracovní život," tvrdí doktor Nick Drydakis z Angila Ruskin University v anglickém Cambridge.

Sexuální život má navíc vliv i na výši platu. "Lidé, kteří mají sex čtyřikrát či dokonce víckrát týdně, vydělávají o pět procent více než ti, kteří se milují jen občas," uvádí ve svému výzkumu Drydakis a dodává: "Navíc ti, kteří sex neprovozují vůbec, vydělávají ještě o tři procenta méně než ti, kteří si soulož alespoň sem tam dopřejí."

Sex
Autor: Shutterstock.com

Sex však není jen příjemným způsobem, jak mít vyšší plat. Podle Drydakise je totiž neméně důležitá i skutečnost, že účastníci studie, kteří měli více sexu, byli méně často nemocní a prokazatelně u nich byl nižší výskyt cukrovky, srdečních onemocnění a artritidy.

"Zdá se, že souvislost mezi štěstím, sexuální aktivitou, produktivitou a mzdou, nemůžeme v žádném případě brát na lehkou váhu," řekl Drydakis. Ten také prokázal, že se tento trend nezmění, ani když se vyskytnou jiné faktory, jako je vyšší vzdělání, jiná sexuální orientace nebo odlišný druh práce, kterou vykonáváte.

vcíme, co muži doopravdy chtějí v posteli
Autor: Shutterstock.com
"Aktivní sexuální život je zkrátka klíčovým aspektem pro osobní zdraví i sociální prospěch každého člověka. Významně nás ovlivňuje po celý život," dodává Drydakis, jehož výzkum vycházel vycházel ze známé psychologické teorie s názvem Maslowova hierarchie potřeb. Podle ní lidé k tomu, aby mohli  uspět ve vyšších aspektech svého života, potřebují v první řadě uspokojit základní potřeby – hlad, žízeň a sexuální pudy.

Takže, dámy a pánové, zapomeňte na věčné výmluvy typu: "Jsem strašně moc unavená/ý.", "Dneska mě bolí hlava.", "Co když se vzbudí děti?", a hned večer partnera či partnerku sveďte!