Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Proč mít ranní sex? Budete zdravá, hubená a krásná

16. července 2013 | 06:00

Máte ráno chuť na sex, ale odpíráte si jej, protože nemáte vyčištěné zuby, neučesala jste se ještě nebo se potřebujete nalíčit dříve, než se partner vzbudí? Zapomeňte na to a raději myslete na své zdraví. Právě ranní sex je totiž nejzdravější.

Sexem proti stresu

Podle skotských vědců dokáže pravidelný sex snížit stres až o polovinu. Pravidelný sexuální život navíc udržuje stabilní krevní tlak a tím působí jako prevence proti stresu.

Předehra je důležitá
Autor: Shutterstock.com
Skvělý lék na imunitu

Máte sníženou imunitu a každou chvíli vás skolí nějaká nemoc? Ranní sex alespoň dvakrát týdně dokáže podle lékařů zvýšit hladinu imunoglobinu v těle a tím předcházet některým infekcím nebo nachlazení.

Energie a štěstí po celý den

Díky sexu se do těla vylučují endorfiny, které jsou zodpovědné za dobrou náladu. Podle vědců navíc sex mění hormonální složení celého těla, takže vám dobrá nálada vydrží mnohem déle, stejně jako energie, kterou budete nabiti.

Nejlepší hubnutí je sexem

Nejúčinnější cvičení je po ránu, tak proč nezacvičit opravdu příjemným způsobem. Srdeční tep se během soulože zvýší ze 70 na asi 150 úderů za minutu a díky tomu spálíte tolik kalorií jako byste 15 minut běhali na pásu nebo jezdili na rotopedu. Tělo se navíc skvěle nastartuje a únava nepřijde tak brzy, jako když si po ránu nepřejete žádnou aktivitu.

Sex
Autor: Shutterstock.com
Sebevědomí na výši

Nic nezvedne sebevědomí tak, jako když si užijete dobrý ranní sex. Ženy se po něm cítí přitažlivější a krásnější a mužům dodává sebevědomí a odvahu.

Pryč s bolestí

Bolí vás ráno hlava, břicho nebo se jen cítíte unavení? Místo prášků a polehávání v posteli si dopřejte dobrý sex. Během orgasmu se do těla vylučuje až pětinásobné množství hormonu oxytocinu, který působí trochu jako morfin. Bolest tak okamžitě zmizí.

Chcete bujnější dekolt? Dopřejte si po ránu sex

Toužíte po větším poprsí, ale nemáte na plastickou operaci? Výsledky jako silikonové implantáty to sice nemá a vydrží jen dočasně, ale za to je to mnohem příjemnější metoda. Díky pravidelnému sexu se mohou ženská prsa zvětšit až o 25% a to díky lepšímu prokrvení prsních tkání.

sex
Autor: Shutterstock.com
Sexem k hezkým vlasům a pleti

Pohlavní styk rozproudí cirkulaci krve v těle, díky tomu se lépe prokrvuje pokožka a vyživuje tak vlasové kořínky. Díky pravidelnému sexu tak můžete pozorovat příznivé změny na svých vlasech, nehtech a také pleti. Pravidelný sex podporuje tvorbu kolagenu v pokožce, která tak bude mladší, pružnější a krásně zářivá.