Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 tipů na nejlepší milostné předehry

13. dubna 2011 | 16:24

Někdy na ně nemáme sice ani čas, ani pomyšlení, ale v devadesáti procentech právě předehra dokáže udělat z milování pořádný a omamný zážitek. A navíc upevní a vyladí vztah.

Předehra vylaďuje energie

„Sexuální předehry jsou dnes možná důležitější než kdykoli dřív. Jak se totiž mění ženské a mužské role, tak právě předehra může vyrovnat energie a síly v páru,“ říká arteterapeut Pavel Krejčí. A sexkoučka Julie Poupětová ho doplňuje. „Pro ženy je předehra klíčovým prvkem pro zvýšení oxytocinu - hlavního ženského hormonu, který nám umožňuje při intimním styku s partnerem cítit to, po čem tak toužíme - SPOJENÍ, SPLYNUTÍ, NAPLNĚNÍ (nejen fyzické),“ říká. Přiznejme si to otevřeně. I ty, které se nenamáhají se sexuální předehrou nebo jim ji partner nedopřává, po ní ve skrytu duše touží. Je to logické. Chlap se obvykle vzruší hned, ale ženy potřebují na správné naladění i na cestu k orgasmu víc času. Podle některých průzkumů dokonce až dvacet minut. Když to srovnáte s průměrnou délkou sexu – kolem deseti minut, jsme minimálně deset minut ve skluzu. A navíc je předehra velmi důvěrná a intimní hra, která nás s partnerem může mnohem víc sblížit a uvolnit.

Muži jsou lovci, kteří nás dobývají, a my jim to dovolujeme. Ale co si takhle jednou vyměnit role, vzít dirigentskou taktovku do svých rukou a připravit svůdný večer pro dva podle vlastních představ.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
„Zavést předehry i do dlouholetého vztahu je strašně důležité. Ženy totiž dosahují podle výzkumů orgasmu při souloži pouze asi ve 30 % případů. Jestliže pro vás neplatí rovnice „sex = soulož“, je na čase rozvíjet své sexuální know-how, ženskou sexualitu a mnohem hlubší druh intimity. Například pomocí masturbace nebo sexuální předehry,“ říká sexkoučka. Sice to chce trochu odvahy, ale podle ní to rozhodně stojí za to. Objevování vlastního těla a erotických požitků s partnerem vás totiž rychle začne bavit. A pokud své objevy a nápady přenesete i do vztahu, vsadím se, že budou bavit i vašeho partnera.

Zeptali jsme se sexkoučky Julie Poupětové, arteterapeuta Pavla Krejčího a několika kamarádů a kamarádek na ty nejlepší předehry. Tady jsou:

10 tipů ze života

1. Povídejte si

Klidně o tom, co vám dělá dobře, co byste chtěla vyzkoušet, co vás vzrušuje. Vsadím se, že už tohle vás i partnera dokáže nažhavit. „O svých potřebách je třeba mluvit a hledat společné cesty. Pokud si myslíte, že ten druhý je telepat, jste na nejrychlejší cestě, jak skončit v náruči milence. (I když ani to pochopitelně nemusí být nezábavné.),“ říká Julie Poupětová.

2. Dotýkejte se, ale jen jemně

Jemné dotýkání navzájem na nejrůznějších místech, které dokonce ani nutně nemusí přerůst v sex, je dráždivé a zároveň objevné. Vnímejte své pocity i energii partnera.

3. Dejte si společnou sprchu

Odhalená mokrá těla dokážou vyvolat neuvěřitelnou touhu a vzrušení. Ne nadarmo jsou tyto situace hojně využívané při focení erotických obrázků či nejrůznějších erotických lákadel.

4. Zatancujte si

Zvukové signály z oblíbené hudby jdou totiž přímo do mozkového centra rozkoše. A když ke zvuku hudby přidáte rytmus, doteky při tanci a jeho vůni, máte skoro magický erotický koktejl. Všimněte si, kolik milostných filmových scén začíná tancem.

Ve filmu spolu tančili a prožívali společný osud. Nikoho by však nenapadlo, že podobný úděl je čeká i v životě.
Autor: isifa

5. Předčítejte si

Kupte si román s erotickým laděním a před spaním si navzájem kousek hlasitě předčítejte. Je to sice mnohem mírnější forma nabuzení než porno, ale rozvíjí fantazii a vlastní erotické představy.

6. Udělejte mu striptýz

Tohle je trochu vyšší dívčí a vyžaduje od vás dávku sebevědomí a spokojenost s vlastním tělem. Ale pokud překonáte stud, nejen že dáte partnerovi skvělý dárek, ale i vás hra s vlastním tělem a role striptérky určitě správně naladí. Nakonec v každé z nás je kousek exhibicionistky.

7. Použijte pomůcky

Teď nemyslím vibrátory ani Venušiny kuličky, i když také ty k erotickým hrám patří. Použijte pírko, ledovou kostku, kousek saténové látky nebo třeba studenou kovovou kouli a jemně se některým z těchto předmětů dotýkejte jeho nahého těla. Pak si role vyměňte.

8. Namasírujte se

Podle jedné internetové ankety 74 % mužů a žen má jako sexuální předehru nejraději právě masáž. Kůže masírovaná citlivými prsty a natřená vonným olejem je mnohem citlivější, a když se „masér“ sem tam nenápadně dotkne intimních míst a pak se vrátí k „normální“ masáži, nabudí vás na plné obrátky.

9. Hledejte v mapě

Nemyslím tím samozřejmě listování v atlasu, ale dotýkejte se a hledejte navzájem místa na svých tělech, abyste objevila jeho i svou erotickou mapu. Bez ní jste v sexu naprosto ztracení a bude fuška vůbec někdy dojít k cíli.

10. Líbejte si dlaně

Právě na nich je totiž kolem čtyřiceti tisíc nervových zakončení, což z dlaní dělá jednu z nejvíce erotogenních zón na ženském těle. Vyzkoušejte to a poproste partnera, ať se s vaší dlaní chvíli mazlí. A nezapomeňte ani na zápěstí. Stejně citlivá jsou i oční víčka, ale na ta musíte obzvlášť jemně. Ideální je něžně přes ně přejíždět jazykem.

Jak patří sex k lásce, tak k sexu prostě náleží milostné předehry. Hledejte tu, která bude nejvíc bavit vás i partnera. Každá jsme totiž jiná a do varu nás můžou přivézt různé věci. Někoho vzrušuje představa spoutaných rukou, jiné se podlamují kolena při něžném líbání ušních lalůčků. Jestli jste nejistá a netroufáte si, vyzkoušejte seminář Julie Poupětové „Rituál intimního spojení“, kde vás naučí trochu se odvázat a najít ten správný mix smyslových vjemů, které vás budou bavit.

„Je dobré si uvědomit, že ,předehra‘ je široce zavedený název, který vzbuzuje dojem, že sex = soulož, a to je ta opravdová HRA, a předehra je cosi nehodnotného. To je mužský způsob chápání sexuality,“ říká Julie Poupětová. Naučte se brát předehru jako normální součást milování. Budete z něj mít mnohem větší radost a požitek. I po dvaceti letech manželství.

Autor: Majka Vinická, Kbak