Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sexu se vzdáme, štíhlá postava je přednější

Naše touha po "dokonalém" těle je tak velká, že bychom se kvůli ní klidně vzdaly milování.
18. února 2011 | 12:56

Rok bez sexu? Proč ne! Pokud by to mělo znamenat, že za tu dobu budeme hubenější, bez zaváhání bychom obětovaly milostné hrátky s partnerem.

Vyplývá to z výsledků průzkumu, který provedl americký časopis Fitness. Ten oslovil téměř dva a půl tisíce žen. A výsledky byly šokující. Více než polovina z nich přiznala, že by se výměnou za štíhlejší postavu klidně na dvanáct měsíců vzdala sexuálních prožitků.

Není nad dobrý sex

Mediální tlak na ženy je obrovský. Super štíhlé modelky nás "masírují" ze všech stran. Velké procento žen plnějších tvarů se pak za své "špíčky" stydí. Bojí se svléknout před partnerem, odmítají dotyky na "nedokonalých" partiích, nechtějí se milovat při rozsvíceném světle. Intimnímu kontaktu se radši "dobrovolně" vyhýbají.

Některé z nás by ale rozkoš nevyměnily za nic na světě. Průzkum totiž odhalil i to, že více než čtyřicet procent všech, které na zvídavé otázky odpovídaly, by raději sneslo pohled na ručičku váhy, ukazující o patnáct kilo víc, než by se vzdalo milování.

ANKETA

Anketa
Vzdala byste se na rok milování, kdybyste věděla, že pak budete štíhlejší?
Samozřejmě! Pro lepší postavu bych obětovala cokoliv.
49 %
Nikdy! Dobrý sex bych nevyměnila ani za ztrátu deseti kil.
52 %
Hlasovalo: 1418 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!

Diety celebrit vedou

Víme, jak těžké je zhubnout a jsme ochotné vyzkoušet vše, co funguje rychle. Zázračné pilulky, unikátní koktejly, zdraví ničící diety. Třiačtyřicet procent dotázaných žen také přiznalo, že ve snaze zůstat štíhlé, vynechávají některá z jídel. A celých devětatřicet procent uvedlo, že v touze po rychlém váhovém úbytku již alespoň jednou použily právě některou z drastických diet.

Nejoblíbenější jsou takzvané diety hollywoodských hvězd a dalších populárních osobností showbyznysu. Vede javorová kúra zpěvačky Beyoncé, detoxikační program Gwyneth Paltrow nebo kojenecká výživa, kterou preferuje Jennifer Aniston. Většina žen je však vyzkouší pouze jednou.

Autor: Lenka Chvostová, INT