Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak přežít, nebo dokonce si užít dovolenou, ať už jedete s kýmkoliv

27. června 2022 | 06:00

Konečně si můžete užít zasloužené volno. Jenže to není taková idylka, jak jste si představovala. Poradíme vám, jak si to nenechat zkazit.

Místo toho, abyste vypnula a odpočinula si, tak řešíte jednu hrůzu za druhou. Už cestou do letoviska vám řvou za zády otrávené děti, které si vůbec neváží toho, kolik to celé stálo, a aby toho nebylo málo, tak začne brblat i manžel za volantem. Zatímco v autě panuje napjatá atmosféra, vy si jen v duchu říkáte: „To nám to hezky začíná. Jak já to jenom přežiju? Že jsme radši nezůstali doma!“ Poznáváte se v tom? Myslím, že zdaleka nejste jediná. Ať už jedete na dovolenou s dětmi, v páru, s kamarádkou nebo sólo, vždycky se může něco pokazit. Poradíme vám, jak to zvládnout.

Jste single

Jedna moje kamarádka mě překvapila tím, že vycestovala sama na prodloužený víkend. Ptala jsem se jí, proč mi nedala vědět, že bych se hned přidala. „Já tak jela schválně, ráda cestuju sólo. Zkus to taky!“ odpověděla mi. Neuměla jsem si moc představit, že bych zážitky neměla s kým sdílet. Je ale pravda, že na výlety do přírody chodím ráda i sama, protože dokážu víc vnímat, co se kolem mě děje. Cestování sólo má tedy i své výhody. Nikdo vám nemluví do toho, kam se půjde, co se bude dělat, program je jen na vás. Samozřejmě je ale lepší vybrat si bezpečnou destinaci. Proto, pokud jste nikoho dalšího k sobě nenašla a toužíte vycestovat, tak jeďte! Jestliže přece jen toužíte po společnosti někoho dalšího, tak se zkuste poptat v některé facebookové skupině, kde lidi hledají parťáky na spolucestování. Nikdo ale neříká, že musíte nutně za hranice. Pokud si chcete opravdu odpočinout, klidně jeďte jen na chalupu nebo zůstaňte doma a využijte volný čas k aktivitám, které jindy kvůli práci nestíháte.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová